Scandal de SPIONAJ între Rusia şi Columbia! Moscova şi Bogota expluzează diplomaţi

Publicat:

Columbia a anunţat marţi că a expulzat la începutul lui decembrie doi diplomaţi ruşi, ceea ce a determinat Rusia să expulzeze la rândul său doi diplomaţi columbieni, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Bogota nu a dat explicaţii detaliate asupra motivelor expulzării celor doi diplomaţi ruşi, însă potrivit mass-media locale ambii au fost implicaţi într-o presupusă afacere de spionaj.


Citește și : Poliţia îi sfătuieşte pe nemţi să nu se grăbească ‘să-şi toarne’ vecinii care fac petreceri de Crăciun

Ruşii “acţionau încălcând Convenţia de la Viena” asupra relaţiilor diplomatice, a declarat preşedintele columbian Ivan Duque într-un interviu acordat postului NTN24.

După expulzarea lor, “guvernul Federaţiei Ruse a expulzat la rândul său doi funcţionari diplomatici columbieni acreditaţi la Moscova”, a raportat Cancelaria columbiană într-un comunicat.

Citește și : GREVĂ generală în Armenia! Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă

Directorul serviciului pentru migraţie al Columbiei, Juan Francisco Espinosa, a dat asigurări în cadrul unei conferinţe de presă că cei doi diplomaţi ruşi au părăsit Columbia pe data de 8 decembrie. “Date fiind circumstanţele ieşirii lor (din ţară), ei nu vor putea reveni prea curând”, a adăugat Espinosa.

Autorităţile columbiene au expulzat în iunie un spion venezuelean aflat în serviciul guvernului lui Nicolas Maduro, care a rupt în februarie 2019 relaţiile cu Columbia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.