Scandal în Canada după ce un ucigaș în serie a fost mutat într-o închisoare cu regim lejer

Publicat:

Un criminal în serie din Canada, închis pe viață, a provocat un scandal național după ce a fost mutat dintr-o închisoare de maximă securitate în alta cu regim lejer. Autoritățile au prezentat scuze și au modificat decizia privind transferul, informează mediafax.

Paul Bernardo a fost trimis săptămâna trecută într-o unitate de securitate inferioară, stârnind indignare în întreaga țară, potrivit BBC. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, este închis pe viață deoarece a comis o serie de crime și violuri în Toronto. În perioada 1987-1992, Bernardo a violat sau agresat sexual cel puțin 18 femei și a ucis alte trei. Printre victimele sale au fost și adolescente. În 1995, el a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat timp de cel puțin 25 de ani.


Citește și : Barajul care alimentează cu apă centrala nucleară de la Zaporojie a fost ARUNCAT în AER

Nu este clar de ce Serviciul Corecțional al Canadei (CSC) a decis să-l transfere pe Bernardo de la Millhaven Institution, o închisoare de maximă securitate din Ontario, la La Macaza Institution, o închisoare de securitate medie din Quebec.

„Regretăm orice durere și îngrijorare pe care acest lucru a provocat-o”, a transmis agenția federală a închisorilor care nu a explicat de ce a fost luată decizia.

Transferul deținutului a fost întâmpinat cu reacții din partea multor canadieni, inclusiv politicieni.

„Bernardo ar trebui să putrezească într-o închisoare de maximă securitate pentru tot restul existenței sale mizerabile”, a declarat premierul din Ontario, Doug Ford.

Ministrul pentru Siguranță Publică, Marco Mendicino, a declarat pentru Globe and Mail că este „profund îngrijorat și șocat de această decizie” și a dezvăluit că i-a transmis îngrijorarea sa comisarului federal pentru penitenciare.

Administrația penitenciarelor a transmis că a modificat decizia și că Bernardo rămâne încarcerat într-o instituție sigură și controlată, astfel încât să fie protejată securitatea publică.

Citește și : Bolsonaro vizat la sfârşitul lui iunie de un proces care îi pune în pericol eligibilitatea

„Vrem ca canadienii să aibă încredere în deciziile noastre”, a comunicat agenția canadiană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.