Scandal monstru la Ministerul Educației din Belgia. Au fost găsite droguri ascunse într-un birou

Publicat:

Scandal monstru la Ministerul Educației din Belgia. Au fost găsite droguri ascunse într-un birou

Ministerul Educației din Belgia este implicat într-un scandal de proporții după ce în biroul unuia dintre angajați au fost descoperite droguri. Suspectul, care a fost arestat de poliție, este fiul unei deputate. Povestea ar putea pune capăt carierei ministrului Educației, Caroline Désir, care, deși nu este vizată de anchetă și a cooperat cu autoritățile, ar putea să-și dea demisia.  

Un membru din cabinetul ministrului belgian al Educației, Caroline Désir, a fost arestat în decembrie anul trecut și acuzat de trafic de droguri de mare risc, scrie cotidianul Le Soir, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Individul, un asistent însărcinat cu materialul logistic al cabinetului ministrului, a fost demis.

Povestea a ieșit la iveală după ce procurorii au descoperit în locuința bărbatului o sumă mare de bani pe care acesta nu a putut-o justifica: 10.000 de euro. Polițiștii au mers pe fir, iar ancheta i-a condus în biroul individului din cadrul ministerului. În urma perchezițiilor efectuate, s-a făcut lumină: procurorii au descoperit aici aproape 50 de pliculețe care conțineau un praf alb. Ulterior, în urma analizelor de laborator, s-a confirmat că substanța era cocaină.

Jurnaliștii belgieni au scris că ministrul Educației nu are nimic a face cu acest scandal. Dimpotrivă. Caroline Désir a colaborat cât de mult a putut cu anchetatorii.

Reacția ministerului Educației

Ministerul belgian al Educației a oferit o reacție oficială și a confirmat că în seara zilei de 13 decembrie „a fost informat că un asistent însărcinat cu materialele și logistica din birou este arestat ca parte dintr-o investigație privind traficul de droguri”.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

„Pe 14 decembrie, a fost efectuată o procedură de demitere pentru încălcarea încrederii, în concordanță cu reglementările aplicabile birourilor ministeriale. În aceeași zi, a fost efectuată o percheziție a biroului său pentru a verifica dacă există vreun material infracțional acolo. Au fost descoperite în jur de 50 de pliculețe cu praf alb”, spune Ministerul belgian al educației.

Deși ministrul a cooperat cu anchetatorii și nu este vizat în anchetă, aesta și-ar putea înainta demisia.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.