SCANDAL politic în Japonia: Fostul ministru al justiţiei și soția lui au fost ARESTAȚI!

Publicat:

Procurorii japonezi i-au arestat joi pe fostul ministru al justiţiei Katsuyuki Kawai şi pe soţia acestuia, Anri, actual parlamentar, suspectaţi că le-au oferit bani unor politicieni locali şi susţinători în timpul campaniei acesteia din vara trecută, a transmis televiziunea de stat NKH, potrivit dpa şi Reuters, preluate de agerpres.

Arestările de joi sunt cel mai recent episod dintr-o serie de scandaluri în care a fost implicat guvernul condus de Shinzo Abe.


Citește și: 19.000 de mexicani au fost răpuși de coronavirus. Aproape 160.000 sunt infectați!

Katsuyuki Kawai, anterior consilier de politică externă al lui Abe, a demisionat din funcţia de ministru în octombrie în urma informaţiilor despre nereguli electorale săvârşite de soţia sa.

Katsuyuki Kawai şi soţia sa sunt acuzaţi că au cumpărat voturi pentru alegerea acesteia în Camera Consilierilor (camera legislativă superioară), în care Anri Kawai a câştigat un mandat în 2019.

Anchetatorii au descoperit că ministrul le-ar fi dat circa 24 milioane de yeni (225.000 de dolari) în bani cash, iar soţia sa, în jur de 1,5 milioane de yeni, unui număr de aproximativ 100 de persoane din prefectura Hiroshima în campania lui Anri Kawai, a relatat agenţia Kyodo, citând surse rămase anonime.

Cei doi au negat acuzaţiile, deşi majoritatea celor 100 de persoane chestionate de procurori au recunoscut că au primit bani.

Partidul Liberal Democrat, al premierului Abe, a acceptat miercuri demisiile cuplului Kawai din partid.

Citește și: SUA vor să-și apere sateliții de eventualele atacuri chineze şi ruseşti

Parlamentarii japonezi nu pot fi arestaţi în timpul sesiunii. Aceasta s-a încheiat miercuri.

Fostul ministru al justiţiei le-a prezentat miercuri scuze celor cărora le-a creat probleme.

Marţi, secretarul lui Anri Kawai a fost condamnat la 18 luni de detenţie, cu suspendare timp de 5 ani, pentru plăţi ilegale în campania din iulie 2019. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.