Scandal în sânul poliţiei australiene. Zeci de cazuri de hărţuire sexuală au ieşit la iveală

Publicat:

Cel puţin 26 de ofiţeri de poliţie din statul Victoria, în sudul Australiei, au fost concediaţi sau şi-au părăsit postul de la lansarea unor anchete asupra cazurilor de hărţuire sexuale din cadrul forţelor de poliţie în 2015, potrivit unui raport publicat luni, informează agenţia DPA, conform agerpres.

Peste 100 de cazuri de hărţuire sexuală şi discriminare au fost investigate şi alte 80 sunt încă examinate, potrivit unui raport al unui grup de lucru independent înfiinţat pentru a examina acest comportament infracţional în cadrul poliţiei.


Citeşte şi: Zeci de români dorm CLAIE peste GRĂMADĂ într-o casă cu trei camere din Queensbury – VIDEO

Acuzaţiile variază de la infracţiuni disciplinare până la viol.

Trei ofiţeri au fost concediaţi, în timp ce restul au demisionat, au ieşit la pensie sau s-au pensionat pe motive medicale, a anunţat comisarul şef al poliţiei din Victoria, Graham Ashton.

“Mai este încă un drum lung pentru poliţia din Victoria”, a declarat Ashton presei la Melbourne. “Încă mai vedem răul comis în cadrul forţelor (de poliţie) şi încă vedem o rezistenţă considerabilă la schimbare”, a adăugat el.

Ashton şi-a cerut scuze femeilor din cadrul forţelor de poliţie din Victoria care au fost supuse atacurilor şi hărţuirilor la locul lor de muncă.

Potrivit revizuirii din 2015 a acestui grup de lucru, care a intervievat 5.000 de poliţişti, 40% dintre femei şi 7% dintre bărbaţi au experimentat personal hărţuirea sexuală, dar numai 11% în total au făcut o plângere oficială.

VEZI şi: Imagini ŞOCANTE din Italia. Un avion militar de ultimă generaţie S-A PRĂBUŞIT în mare

Cultura omniprezentă a discriminării şi hărţuirii sexuale în cadrul acestor forţe a făcut ca multe femei să se simtă afectate şi excluse, a declarat Kristen Hilton, membră a grupului de lucru şi comisar pentru drepturile omului al statului Victoria.

“Femeile continuă să se confrunte cu hărţuire, discriminare şi aceasta are un impact nu doar asupra acestor femei sau familiilor lor, colegilor lor, dar şi asupra organizaţiei în ansamblu”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.