Scandal sexual în guvernul francez. Un ministru este acuzat de viol

Publicat:

Membrii Guvernului francez au făcut scut în jurul ministrul Bugetului, Gerald Darmanin (foto), care a fost acuzat de viol într-un caz vechi de aproape zece ani, scrie France24, potrivit news.ro.

Sâmbătă, biroul procurorului general din Paris a confirmat că a redeschis investigaţia privind acuzaţiile împotriva lui Darmanin. Acesta este acuzat că a forţat o femeie să întreţină relaţii sexuale în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de o problemă în instanţă.


Citeşte şi: ‘Geniul stabil’ de la Casa Albă spune ce face în pat

Sophie Spatz, o fostă escortă în vârstă de 46 de ani, a depus pentru prima dată plângere împotriva lui Darmanin la mijlocul lui 2017, însă cazul a fost închis atunci când aceasta nu s-a mai prezentat pentru declaraţii. În ianuarie 2018 însă, Spatz a depus din nou o plângere.

Avocaţii lui Darmanin au acuzat-o că îşi doreşte „să facă rău” şi să distrugă reputaţia ministrului iar Darmanin o va da judecată pentru calomnie.

Ministrul Justiţiei, Nicole Belleoubet, a respins duminică sugestiile că Darmanin ar trebui să demisioneze, adăugând că acesta nu a fost încă pus sub acuzare pentru nimic.

Ministrul Agriculturii, Stephane Travert, i-a luat de asemenea apărarea lui Darmanin, spunând că prezumţia de nevinovăţie trebuie să i se aplice şi lui Darmanin, „la fel ca oricărui alt cetăţean”.

Citeşte şi: Poliţia indoneziană a arestat mai mulţi travestiţi şi i-a obigat să se îmbrace în haine bărbăteşti

Prim-ministrul Edouard Philippe a declarat sâmbătă că are „încredere totală” în Darmanin.

Gerald Darmanin a negat acuzaţiile în cadrul unui interviu pentru France Info Radio pe 15 ianuarie, dar a admis că este cunoscut pentru faptul că flirtează des şi poate trimite uneori mai multe SMS-uri insistente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.