SCANDAL în Uniunea Europeană pe permanentizarea cotelor de de refugiați. Grecia protestează vehement

Publicat:

Grecia a afirmat miercuri că respingerea de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a cotei obligatorii de refugiaţi este “inoportună” şi nu are nicio speranţă să fie acceptată la summitul UE din această săptămână, relatează AFP. 

“Donald Tusk a făcut o declaraţie inoportună şi inutilă în privinţa cotei de refugiaţi şi nu cred că propunerea sa are vreo şansă de a fi adoptată”, a declarat premierul grec, Alexis Tsipras, miercuri, în ajunul unei întâlniri europene de două zile.


“Nu vom accepta nicio frază din concluziile (summitului) care nu se referă la împărţirea în mod egal (a greutăţii)” pe care o reprezintă acordarea de îngrijiri migranţilor care sosesc în Europa, a adăugat Alexis Tsipras.

Într-o notă adresată celor 28 de state membre ale UE, Donald Tusk a subliniat că dezbaterea din jurul posibilităţii de a introduce cote obligatorii de relocare a refugiaţilor “se dovedeşte foarte conflictuală” şi a calificat atenţia care i-a fost consacrată ca “disproporţionată”.

În acest sens, problema cotelor obligatorii s-a dovedit “ineficientă”, în opinia sa.

Cotele obligatorii introduse în 2015 cu majoritate calificată pentru a primi refugiaţi ajunşi în Italia şi Grecia s-au dovedit dificil de pus în aplicare.

De altfel, ele se află la originea unei fracturi profunde cu mai multe ţări din Europa de Est care au refuzat să primească refugiaţi prin intermediul acesteia, încât trei dintre ele (Ungaria, Polonia şi Cehia) au fost trimise săptămâna trecută de Comisie în faţa Curţii de Justiţie a UE.

Planurile Comisiei Europene vizând să introducă un mecanism permanent de repartiţie pentru toate crizele viitoare au fost blocate timp de mai multe luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.