Scene halucinante la şedinţa CMC! Un tânăr cu handicap grav a fost lăsat să se târască pe jos – VIDEO

Publicat:

Scene halucinante la şedinţa CMC! Un tânăr cu handicap grav a fost lăsat să se târască pe jos

Show  nedorit la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău (CMC). Consilierii PAS au adus în sala de ședință un tânăr în cărucior, l-au dat-o jos din scaunul cu rotile și l-au lăsat să se târâie prin sală.

În acest mod necugetat consilierii PAS vor să demonstreze drama asistenților personali din Chișinău, transmite Publika.press.


Citeşte şi: Mascații de la „Fulger” fac exerciţii în sudul ţării. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se sperie – Stiripesurse.md

Ordinea de zi a fost aprobată cu 30 de voturi pentru, 19 împotrivă, iar consilierul Platformei DA, Victor Chironda, s-a abținut.

Scene halucinante la şedinţa CMC! Un tânăr cu handicap grav a fost lăsat să se târască pe jos

“Dacă ne dăm în spectacol ne dăm în spectacol, dacă vrem să muncim constructiv, haideţi fiecare îşi ia locul unde-i rezervat locul respectiv. Propunerea mea este să lucrăm constructiv”, a declarat Cornel Pîntea.

“Mie nu îmi trebuie politică”, a declarat mama tânărului.

În cadrul şedinţei a fost supus votului propunerea Zinaidei Popa.

“Acum suntem în procedură de vot şi am supus votului propunerea doamnei Zinaida Popa, chiar nu este frumos ceea ce se întâmplă în sală. Eu înţeleg că majoritatea din cei prezenţi în sală, inclusiv şi colegii de la PAS, înţeleg că ce se face aici este un show de prost gust şi aduceţi oameni, chiar nu ar trebui să fie aici, eu înţeleg problemele tuturor, înţeleg perfect, şi o să vă dau explicaţii din ce cauză se întâmplă aceasta. Dacă păstraţi liniştea, dacă vreţi să mergem peste ordinea de zi, daţine voie să muncim”, a spus Pîntea.

După ce mama tânărului l-a dat jos pe tânăr din scaunul cu rotile, o consilieră din partidul Renaşterii i-a spus acesteia să se ducă la Maia Sandu.

Scene halucinante la şedinţa CMC! Un tânăr cu handicap grav a fost lăsat să se târască pe jos

Menţionăm că la ședință de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău (CMC) au venit mai mulți asistenți personali, care protestează și cer salarii.

Amintim că mai mulți asistenți sociali din Chişinău riscă să fie concediați. Totodată, cei care vor rămâne să muncească riscă să primească un salariu cu 50% mai mic. Primăria Capitalei spune că e nevoită să ia o astfel de decizie din cauza resursele insuficiente din bugetul municipal. Totodată, Primăria Capitalei acuză guvernarea de situația creata prin refuzul de a plăti salariile asistenților sociali din bugetul de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.