Scholz: Germania nu își va reduce ajutorul militar pentru Ucraina

Publicat:

Germania nu își va reduce sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat miercuri cancelarul Olaf Scholz.

Olaf Scholz a încercat prin această declarație să elimine temerile conform cărora guvernul de la Berlin ar putea dezamăgi autoritățile de la Kiev pe fondul unei restrângeri a bugetului intern și al rapoartelor din mass-media despre înghețarea noului ajutor militar german, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

“Sprijinul Germaniei pentru Ucraina nu va înceta. Am făcut stocuri, am încheiat acorduri de apărare și ne-am asigurat finanțarea în timp util, astfel încât Ucraina să poată continua să se bazeze pe deplin pe noi în viitor”, a spus cancelarul Scholz.

Acțiunile europene din industria de apărare au scăzut la jumătatea lunii august, după ce ediția de duminică a FAZ, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), a relatat că Ministerul german de Finanțe nu va aproba cereri suplimentare pentru ajutorul militar acordat Ucrainei din cauza constrângerilor bugetare.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a numit ulterior acel articol “incorect” și a reiterat sprijinul guvernului de la Berlin pentru Ucraina “atâta timp cât va fi necesar”.

Olaf Scholz a vorbit la o bază militară din apropierea orașului Todendorf, din nordul țării, unde a fost declarat operațional primul sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T SLM din Germania.

Chiar înainte ca Luftwaffe să preia prima sa astfel de unitate, Guvernul german a finanțat mai multe sisteme IRIS-T SLM pentru Ucraina, unde sunt folosite în principal pentru a proteja Kievul împotriva atacurilor cu rachete rusești, făcându-le unele dintre cele mai râvnite arme occidentale.

Până acum, Germania a furnizat Ucrainei patru din totalul de 12 unități IRIS-T SLM promise, încă două sisteme urmând să fie livrate până la sfârșitul anului.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

“În Ucraina, IRIS-T a doborât până acum peste 250 de rachete, drone și rachete de croazieră și a salvat nenumărate vieți, cu o rată impresionantă de succes de 95% sau chiar mai mult”, a spus cancelarul Scholz.

Având o rază de acțiune de aproximativ 40 km și o acoperire de 360 ​​de grade, sistemul construit de producătorul german de arme Diehl a fost folosit pentru a doborî rachete de croazieră și, de asemenea, aeronave, inclusiv drone iraniene Shahed. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit...

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi La aproape o lună de la moartea lui Alain Delon, testamentul actorului a...

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze O femeie din Franța, victimă a...

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale Producătorii elvețieni de ceasuri de lux...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.