Şcoala naţională de film şi televiziune din Marea Britanie va primi premiul BAFTA

Publicat:

Şcoala naţională de film şi televiziune din Marea Britanie va primi luna viitoare premiul BAFTA pentru contribuţia britanică la cinema, informează vineri Press Association.

Şcoala, în cadrul căreia lucrează regizori precum Lynne Ramsay şi David Yates, este distinsă cu acest premiu pentru că a pregătit mai multe generaţii de talente, dintre care multe au fost distinse la rândul lor cu BAFTA, potrivit agerpres.


Printre precedenţii laureaţi ai premiului se află Sir Kenneth Branagh, Sir Derek Jacobi, Sir Ridley Scott, Tony Scott şi filmele din seria Harry Potter.

Citește și : Vladimir Putin ar fi votat de cel puţin 67% dintre ruşi (sondaj)

“Sunt încântat că Şcoala naţională de film şi televiziune va primi această distincţie”, a declarat preşedintele comisiei pentru film a BAFTA, Marc Samuelson.

“NFTS (The National Film and Television School) este cu adevărat o parte integrantă a industriei noastre şi merită cu adevărat acest premiu”, a adăugat el.

“Este o onoare uriaşă. Timp de aproape cinci decenii NFTS a instruit şi educat oameni care continuă să alimenteze cinema-ul britanic. Absolvenţii noştri au fost responsabili pentru unele dintre cele mai mari momente ale filmului şi televiziunii britanice din ultimii ani”, a spus Jonathan Wardle, directorul şcolii.

Studenţii şi absolvenţii şcolii au câştigat 129 de premii BAFTA la diferite ceremonii de când acestea au început să fie acordate în 1971, printre care şi 20 la galele dedicate filmului. De asemenea, absolvenţii au câştigat zece premii Oscar şi au primit alte 49 de nominalizări la premiile Academiei americane de film.

Gala de decernare a premiilor BAFTA va avea loc la 18 februarie la Royal Albert Hall, iar gazda ceremoniei va fi Joanna Lumley.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, va fi...

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru...

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută Peste 1400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor din...

Cod galben de PERICOL de incendiu

Cod galben de PERICOL de incendiu Meteorologii anunță Cod galben de incendiu, valabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea intră în vigoare de astăzi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.