Şcolile vor avea mai mulți psihologi și personal auxiliar

Publicat:

Şcolile vor avea mai mulți psihologi și personal auxiliar

În școlile din R. Moldova vor fi instituite funcții suplimentare de psiholog, cadre didactice de sprijin contabili, directori adjuncți și alt personal auxiliar.

Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și contrasemnat de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Conform noilor prevederi ale documentului, a fost revizuit numărul de funcții de director adjunct, precum și exclusă limita maximă de șase unități, transmite Deschide.md.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md

Acest lucru va permite instituțiilor de învățământ cu profil și celor cu un număr mare de elevi – să asigure un management mai eficient.

De asemenea, a fost majorat numărul de posturi pentru funcția de psiholog, fiind oferită posibilitatea și școlilor de până la 200 de elevi de a angaja psihologi.

Şcolile vor avea mai mulți psihologi și personal auxiliar

Totodată, instituțiile pot apela la Serviciul raional/municipal de asistență psihopedagogică (SAP) pentru a li se oferi specialiști calificați.

„Școlile cu un număr mai mare de 641 de elevi pot angaja o unitate de cadru didactic de sprijin la momentul identificării necesității pentru cel puțin un copil. A fost inclusă și funcția de secretar pentru școlile de până la 200 de elevi, fiind majorat și numărul maxim de contabili pentru instituțiile de învățământ care sunt la autogestiune și nu folosesc serviciile contabilității centralizate. Pentru instituțiile cu profil de Arte a fost instituită funcția de acordor de instrumente musicale”, este specificat în noua prevedere.

De menționat că Schema de încadrare a personalului în instituţiile publice de învăţământ se elaborează în fiecare an de către directorul instituţiei, se avizează de consiliul de administraţie al școlii şi se aprobă de organul local de specialitate în domeniul învăţământului/fondator, în limita normelor de personal stabilite prin prezentul ordin și al bugetului aprobat pentru instituție.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata rusă a neutralizat peste 100 de drone ucrainene în atacurile nocturne

Armata rusă a neutralizat peste 100 de drone ucrainene în atacurile nocturne Rusia susţine că a distrus sau interceptat peste 100 de drone ucrainene în...

Lovituri ucrainene în oraşul Doneţk: Patru femei au murit pe stradă

Lovituri ucrainene în oraşul Doneţk: Patru femei au murit pe stradă Patru femei au fost ucise joi în urma unor atacuri ucrainene asupra Doneţk, un...

Să-și facă rezerve de apă. Locuitorii din Ghidighici rămân astăzi cu robinetul sec

Să-și facă rezerve de apă. Locuitorii din Ghidighici rămân astăzi cu robinetul sec Locuitorii comunei Ghidighici din municipiul Chișinău rămân, astăzi, fără apă la robinete. Citește...

Ucraina atacă Rusia cu drone: Doi morţi, între care un copil de patru ani

Ucraina atacă Rusia cu drone: Doi morţi, între care un copil de patru ani O femeie şi copilul acesteia în vârsta de patru ani au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.