Scoţienii vor legalizarea sinuciderii asistate

Publicat:

Scoţienii vor legalizarea sinuciderii asistate

În parlamentul scoţian a fost introdus joi un proiect legislativ ce ar permite persoanelor care trăiesc în Scoţia şi suferă de o boală terminală să recurgă la sinucidere asistată, în contextul în care un sondaj a arătat că majoritatea populaţiei ar sprijini o astfel de politică, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Dacă proiectul va fi adoptat, Scoţia se va alătura unor ţări precum Elveţia, Canada, Noua Zeelandă, Austria şi Ecuador care permit sinuciderea asistată în anumite condiţii.


Citeşte şi: BNM ar putea plăti pentru furtul miliardului – Stiripesurse.md

Textul legislativ privind ‘moartea asistată pentru adulţi cu maladii terminale’ le-ar da dreptul celor care dispun de discernământ şi sunt diagnosticaţi cu astfel de boli să îşi pună capăt vieţii.

Scoţienii vor legalizarea sinuciderii asistate

Legea ar include garanţii precum evaluări independente din partea a doi medici şi o perioadă de răzgândire de 14 zile. De asemenea, ar fi necesar ca persoana respectivă să fi trăit în Scoţia cel puţin un an.

Indivizii ar trebui să îşi auto-administreze substanţa care le-ar pune capăt vieţii.

Proiectul a fost înaintat de un deputat liberal-democrat, Liam McArthur, care s-a declarat ‘absolut convins’ că textul va fi adoptat, dat fiind sprijinul public în creştere.

Un sondaj realizat de grupul de campanie Dignity in Dying, care militează în favoarea legalizării, a arătat că mai mult de trei sferturi dintre scoţieni sunt favorabili unei astfel de politici.

Oponenţii spun însă că sondajul nu reflectă schimbarea de atitudine odată ce sunt scoase în evidenţă pericolele.

Un vot în parlamentul de la Edinburgh nu este aşteptat mai devreme de câteva luni.

Scoţienii vor legalizarea sinuciderii asistate

Guvernul semiautonom scoţian, care are în răspundere domenii precum sănătatea, educaţia şi, parţial, fiscalitatea, a adoptat în trecut politici divergente faţă de Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Spre exemplu, Scoţia a înfiinţat prima cameră de consum de droguri supervizat oficial, într-o încercare de a scădea incidenţa bolilor infecţioase şi a supradozelor.

Liderul Partidului Laburist britanic, Keir Starmer, prognozat de sondaje ca viitor prim-ministru, a declarat că doreşte legalizarea sinuciderii asistate după următoarele alegeri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 140 de școli din țară vor avea blocuri sanitare noi

Peste 140 de școli din țară vor avea blocuri sanitare noi Aproximativ 140 de școli din sate au toaletă în curte. Un exemplu este și...

Inflaţia din SUA a revenit pe creştere în luna martie, cu câteva zile înainte de reuniunea Fed

Inflaţia din SUA a revenit pe creştere în luna martie, cu câteva zile înainte de reuniunea Fed Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie...

Diferența dintre o piatră prețioasă și una falsă

Diferența dintre o piatră prețioasă și una falsă Diferența dintre o piatră prețioasă și una falsă. Detaliul care trădează adevărata valoare. Știai că aproape orice...

34 de echipe canine au concurat la ce de-a 9-a ediție Biatlon Chinologic

34 de echipe canine au concurat la ce de-a 9-a ediție Biatlon Chinologic Pe parcursul săptămânii curente, la Ungheni a avut loc competiția în domeniul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.