Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria ‘Shardlake’, a murit la vârsta de 71 de ani

Publicat:

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria ‘Shardlake‘, a murit la vârsta de 71 de ani

Scriitorul Christopher John Sansom, cunoscut în special pentru personajul Matthew Shardlake din romanele sale, a încetat din viaţă la 71 de ani, relatează luni DPA/PA Media.

Autorul de ficţiune istorică născut în Edinburgh, cunoscut sub numele C.J. Sansom, a murit sâmbătă, potrivit editurii Pan Macmillan, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Personajul Matthew Shardlake, un avocat din timpul dinastiei Tudor, a fost introdus în primul său roman, “Dissolution”, publicat în urmă cu 21 de ani.

C.J. Sansom a lansat de atunci şase romane cu Shardlake, precum şi două romane de ficţiune istorică de sine stătătoare, “Winter in Madrid” şi “Dominion”.

Operele sale au fost adaptate recent în seria TV “Shardlake”, cu Arthur Hughes din “The Innocents” în rolul principal şi cu Sean Bean, cunoscut din “Game Of Thrones” în rolul lui Thomas Cromwell.

Primul sezon al seriei urmează să fie lansat de Disney+ miercuri.

Agentul său literar, Antony Topping, a descris drept o “coincidenţă ciudat de neobişnuită moartea lui Chris cu doar câteva zile înainte ca o nouă generaţie de fani să îl cunoască pe Matthew Shardlake”.

“De asemenea, acesta este un moment pe care fanii vechi ai lui Chris l-au aşteptat multă vreme”, a adăugat Topping.

Printre omagiile aduse lui Sansom s-au numărat cele ale scriitorilor Denzil Meyrick şi Abir Mukherjee. Scriind pe reţeaua X, Mukherjee l-a numit pe Sansom “unul dintre cei mai buni scriitori de ficţiune istorică”.

Meyrick a scris: “Ficţiunea sa istorică colorată şi mai ales superb cercetată l-a făcut unul dintre cei mai de succes scriitori ai generaţiei sale”.

Sansom a fost, de asemenea, semnatar al unei scrisori deschise din 2014 care susţinea că Scoţia ar trebui să rămână în Regatul Unit.

Născut în Edinburgh, Scoţia, în 1952, Sansom a studiat la Universitatea din Birmingham, unde a obţinut licenţa şi doctoratul în istorie. Înainte de a deveni scriitor cu normă întreagă, s-a recalificat ca avocat şi a practicat această meserie în Sussex.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

În 2022, Sansom a primit cea mai importantă distincţie de onoare acordată de Crime Writing Association, care revine unui “autor a cărui carieră de scriitor de romane poliţiste a fost marcată de excelenţă susţinută”.

Scriitorul a primit “pumnalul de diamant” pentru romanul său “Dominion”, precum şi pentru seria “Shardlake”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bill Gates, pe rețelele de socializare pentru a promova o carte revoluționară despre inteligența artificială și educație

Bill Gates, pe rețelele de socializare pentru a promova o carte revoluționară despre inteligența artificială și educație Celebrul antreprenor Bill Gates a intrat pe rețelele...

Jennifer Lopez şi Ben Affleck au fost împreună la un eveniment, deşi locuiesc separat

Jennifer Lopez şi Ben Affleck au fost împreună la un eveniment, deşi locuiesc separat Actorul şi producătorul Ben Affleck şi soţia sa, artista Jennifer Lopez,...

Caz ciudat și unic. Un copil de 7 ani a înghițit un creion de 10 cm fără să se rănească

Caz ciudat și unic. Un copil de 7 ani a înghițit un creion de 10 cm fără să se rănească Un băiat de 7 ani...

Google majorează investiţiile în centrul de date din Finlanda

Google majorează investiţiile în centrul de date din Finlanda Gigantul de căutare şi publicitate online Google a anunţat luni că va investi o sumă suplimentară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.