Sebastian Kurz, mandatat oficial să formeze noul guvern austriac

Publicat:

Tânărul lider conservator Sebastian Kurz, a cărui formaţiune – Partidul Poporului (OeVP) – a câştigat alegerile parlamentare anticipate desfăşurate la 15 octombrie în Austria, a fost mandatat oficial de preşedintele Alexander Van der Bellen cu formarea noului guvern de la Viena, transmite AFP.

Această etapă deschide calea lansării negocierilor pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, cea mai probabilă fiind o alianţă cu Partidul Libertăţii (FPOe, extrema dreapta).


Anunţate în noaptea de joi spre vineri, rezultatele finale oficiale au conformat victoria OeVP cu 31,5% din voturi, formaţiune urmată de Partidul Social-Democrat (SPOe), al cancelarului în exerciţiu Christian Kern (26,9% din voturi), şi de FPOe (26% din voturi).

Kurz, care la 31 de ani ar putea deveni cel mai tânăr şef de guvern din lume, a declarat vineri că doreşte să propună un ‘nou stil’ de guvernare şi a dat asigurări că va discuta cu toate partidele.

Totuşi, o alianţă a conservatorilor cu social-democraţii este improbabilă, după o campanie electorală în care Sebastian Kurz a îmbrăţişat mai multe teme ale FPOe, în special imigraţia. Printre condiţiile pentru a intra la guvernare, FPOe a precizat că va solicita Ministerul de Interne, portofoliu extrem de important pe care nu l-a obţinut în 2000.

Şeful statului austriac, Alexander Van der Bellen, a subliniat că va veghea la respectarea ‘intereselor Austriei’, insistând pe necesitatea ca ţara să continue ‘să joace un rol activ în construcţia europeană’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.