Secretarul NSDC Litvinenko: În mintea rușilor, victoria în Ucraina înseamnă victoria asupra Statelor Unite

Publicat:

Secretarul NSDC Litvinenko: În mintea rușilor, victoria în Ucraina înseamnă victoria asupra Statelor Unite

Occidentul nu trebuie să se teamă de o victorie ucraineană într-un război purtat de puterea ocupantă a Rusiei, pentru că o victorie ucraineană ar reduce, nu crește, riscul de confruntare. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexander Litvinenko, a declarat acest lucru într-un interviu pentru The Economist. 

Litvinenko, a spus că monitorizează îndeaproape politica americană și a recunoscut pentru The Economist că „înțelege cât de preocupată este administrația președintelui american Joe Biden de escaladarea și consecințele globale ale războiului din Ucraina”.


Secretarul NSDC este încrezător că victoria Ucrainei va reduce, mai degrabă decât crește, riscul de confruntare, iar liderii unui număr de țări „vor evita riscul”. Pe de altă parte, înfrângerea Ucrainei, potrivit lui Litvinenko, va fi interpretată ca o dovadă că „invaziile funcționează”. Consecințele acestui lucru ar putea avea un efect de domino al evenimentelor din China, Taiwan și nu numai.

The Economist notează că, pe măsură ce speranțele pentru o descoperire ucraineană în 2023 s-au estompat, dinamica pe câmpul de luptă s-a schimbat dramatic împotriva Ucrainei. Putin și economia sa militarizată se pregătesc pentru un război lung, iar Occidentul, potrivit publicației citate „nu este încă dispus să-l provoace fără echivoc”.

Litvinenko confirmă că situația a devenit „foarte dificilă” și, care complică și mai mult situația, spune el, este că Rusiei nu îi pasă de pierderile sale.

Cu toate acestea, afirmă Litvinenko, „dacă Occidentul nu oprește acest lucru”, atunci „va trebui să plătească mai mult” și cu propriile sale vieți. Secretarul NSDC este convins că în 2022 Putin plănuia un blitzkrieg în Ucraina și după aceea – negocieri cu Occidentul dintr-o poziție de forță, în calitate de câștigător.

Acum, „victoria asupra Occidentului” pentru șeful Kremlinului este posibilă doar dacă Putin câștigă mai întâi victoria în Ucraina (și nu va înceta să încerce, a subliniat secretarul NSDC).

Litvinenko a concluzionat că, în mintea rușilor, „victoria în Ucraina înseamnă victoria asupra Statelor Unite”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noul album lansat de Taylor Swift doboară recorduri. 1,4 milioane de exemplare, vândute în prima zi

Noul album lansat de Taylor Swift doboară recorduri. 1,4 milioane de exemplare, vândute în prima zi Taylor Swift a reușit o lansare monumentală a noului...

O persoană a apelat de 434 de ori 112 de la începutul anului pentru a întreba: ‘Cât e ora?’

O persoană a apelat de 434 de ori 112 de la începutul anului pentru a întreba: 'Cât e ora?' O persoană a apelat de 434...

Un fost ofiţer al armatei germane recunoaște că a spionat în favoarea Rusiei, ‘pentru a evita o escaladare nucleară’

Un fost ofiţer al armatei germane recunoaște că a spionat în favoarea Rusiei, 'pentru a evita o escaladare nucleară' Un fost ofiţer al armatei germane...

Îngrijorare în Israel privind posibile mandate de arestare emise de CPI împotriva unor oficiali

Îngrijorare în Israel privind posibile mandate de arestare emise de CPI împotriva unor oficiali Israelul își exprimă îngrijorarea că Tribunalul Penal Internațional s-ar putea pregăti...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.