Secretarul de stat Rex Tillerson dezminte relatările postului NBC şi afirmă că nu s-a gândit niciodată să demisioneze

Publicat:

Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat miercuri că nu a intenţionat niciodată să demisioneze, precizând că este în prezent la fel de dedicat agendei preşedintelui Donald Trump aşa cum era atunci când a preluat funcţia de şef al diplomaţiei americane, relatează Reuters. 

‘Nu m-am gândit niciodată să demisionez’, a declarat Rex Tillerson la Departamentul de Stat. ‘Voi fi aici atât timp cât preşedintele va considera că pot fi util pentru atingerea obiectivelor sale’, a mai spus şeful diplomaţiei americane.


Tillerson a făcut aceste declaraţii după ce NBC News a relatat miercuri că vicepreşedintele american Mike Pence şi alţi importanţi oficiali au intervenit în luna iulie pentru a-l convinge pe şeful diplomaţiei americane să nu demisioneze din cauza tensiunilor tot mai mari cu preşedintele Donald Trump.

Postul NBC a susţinut că îşi sprijină această relatare pe informaţiile pe care i le-ar fi oferit12 actuali sau foşti membri ai administraţiei Trump şi alte persoane apropiate preşedintelui american, fără să-i precizeze, invocând că aceştia ar fi vorbit sub protecţia anonimatului.

‘Uau, atât de multe ştiri false astăzi. Nu contează ce fac sau ce spun, ei nu vor scrie niciodată adevărul. Fake News Media este în afara oricărui control!’, a scris Trump pe Twitter miercuri dimineaţă după ce NBC a făcut publică această informaţie. Într-o nouă postare, după precizările lui Tillerson, el a cerut acestui post să prezinte scuze.

Totuşi, Trump a părut că i-a ştirbit din autoritate lui Tillerson la sfârşitul săptămânii trecute când a scris pe Twitter că secretarul de stat american ‘îşi pierde timpul’ încercând să negocieze cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în legătură cu programele nuclear şi balistic ale Phenianului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.