Șefa BNM: Cine nu investește astăzi în Republica Moldova, va regreta peste cinci-zece ani
„Cine nu investește astăzi în Republica Moldova, va regreta peste cinci-zece ani”, a atenționat guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, în cadrul celei de-a 33-a ediții a Forumului Economic cu genericul „Timpul noilor lideri – modelarea viitorului împreună”, desfășurat în Karpacz, Polonia.
În discursul său, guvernatoarea Anca Dragu a subliniat progresul realizat de Republica Moldova în reformarea sistemului financiar și stabilirea unor condiții economice favorabile pentru investitori, potrivit ziarulnational.md.
Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022
„Republica Moldova oferă astăzi oportunități de investiții, în special în sectoare precum IT, agricultură și digitalizare, având toate atributele pentru a deveni un adevărat „copil-minune al regiunii”, a adăugat guvernatoarea BNM, citată de un comunicat de presă al BNM.
Anca Dragu a evidențiat, de asemenea, reformele bancare aliniate cu cele mai bune practici europene, menționând că „măsurile adoptate de BNM au readus inflația în coridorul țintă, protejând astfel economia și cetățenii”.
Guvernatoarea BNM a subliniat că, în prezent, R. Moldova face pași decisivi pe calea integrării europene.
Menționăm că evenimentul reunește peste 6 000 de participanți din întreaga lume, lideri influenți în deciziile luate la nivel regional și global. Agenda include 500 de dezbateri, șase sesiuni plenare, workshop-uri, prezentări și numeroase discuții despre provocările majore care modelează prezentul și viitorul Europei Centrale și de Est.
Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia
Subiectele-cheie ale evenimentului includ impactul războiului din Ucraina asupra arhitecturii globale de securitate, teme din economie, finanțe, securitate, energia verde, dezvoltarea inteligenței artificiale etc.
În ultimele trei decenii, forumul economic de la Karpacz a devenit cea mai mare și cea mai importantă conferință din Europa Centrală și de Est, reunind lideri influenți din economie, politică și domeniul social din peste 60 de țări.