Şefa diplomaţiei germane face o vizită de lucru în Franţa

Publicat:

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a început o potenţială vizită sensibilă în Franţa cu o deplasare la o instituţie de învăţământ franco-germană, informează dpa, potrivit agerpres.

Luni dimineaţa, Annalena Baerbock a avut o întrevedere cu omoloaga sa franceză Catherine Colonna şi cu elevii aşa-zisei clase AbiBac. Cursurile acestei clase le permit elevilor să obţină în acelaşi timp Bacalaureatul francez şi diploma de Abitur din Germania, obţinând astfel acces la universităţi din ambele ţări.


Citeşte şi: Curtea Supremă a Noii Zeelande recomandă scăderea vârstei pentru dreptul la vot – Black News

Vizita Annalenei Baerbock are loc pe fondul recentelor tensiuni din relaţiile franco-germane.

La sfârşitul lui octombrie, o reuniune comună a guvernelor francez şi german a fost amânată. Motivul pentru amânarea reuniunii oferit la acea dată de Berlin a inclus nevoia de a continua coordonarea asupra “problemelor bilaterale”. La rândul său, Palatul Elysee a declarat că este nevoie de mai mult timp pentru coordonare în probleme ce ţin de apărare şi de energie.

Oficiali francezi şi-au exprimat frustrarea faţă de ceea ce consideră că au fost o serie de decizii unilaterale ale Germaniei, printre care pachetul energetic de 200 miliarde de euro anunţat de Berlin fără să fi avertizat în prealabil Parisul.

La rândul său, Franţa a iritat oficiali germani cu opoziţia sa faţă de construirea unui nou gazoduct care să traverseze Pirineii şi să înlocuiască livrările ruseşti în scădere, Parisul preferând în schimb să se concentreze pe investiţii în sectorul nuclear naţional.

Citeşte şi: Donatorii pentru Republica Moldova se reunesc la Paris – Black News

Decizia Germaniei de a achiziţiona sisteme de armamente din Statele Unite în loc de Europa a produs de asemenea nemulţumire în Franţa.

Baerbock urmează de asemenea să ia parte la Paris la cea de-a treia conferinţă internaţională a donatorilor pentru Republica Moldova, deosebit de grav afectată de consecinţele războiului dus de Rusia în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.