Șefa misiunii UE în Malta i-a cerut demisia de urgență premierului Joseph Muscat

Publicat:

Șefa misiunii UE în Malta, Sophie in ‘t Veld, i-a cerut marți premierului Joseph Muscat demisia de urgență pe fondul tensiunilor ridicate de modul în care a gestionat ancheta privind moartea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit mediafax.

Parlamentarul liberal olandez, Sophie in ‘t Veld, care conduce misiunea Parlamentului European privind ancheta din Malta, a declarat că nu a ”primit reasigurări” după întâlnirea cu Muscat și ministrul de Justiție, Owen Bonnici.


Citește și : Premieră în istoria NATO: Liderii statelor membre vor menţiona China în declaraţia summitului

”Cred că toată lumea recunoaște, inclusiv premierul însuși, că a făcut greșeli grave de apreciere și aș spune că rămânând în funcție mai mult decât este necesar este o altă eroare de judecată”, a declarat aceasta reporterilor în Valetta.

De asemenea, aceasta a declarat că încrederea între UE și Malta au fost serios deteriorate, iar Muscat nu a depus eforturi suficiente pentru a înlătura preocupările.

Daphne Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către Guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

Citește și : Trump anunță că va organiza summit-ul G7 la Camp David

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.