Șefa PA: Am primit de la Guvern o listă cu potențiale locații pentru noul sediu

Publicat:

Șefa PA: Am primit de la Guvern o listă cu potențiale locații pentru noul sediu

Noul sediu în care au urma să treacă Procuratura Anticorupție (PA) încă se caută. Șefa PA, Veronica Dragalin, spune la „Cutia Neagră” la TV8 că a primit de la Guvern o listă cu potențiale locații. La mai multe clădiri a mers personal. În lista de propuneri, de altfel, s-au regăsit și spații a Hotelului Zarea din Chișinău. Iată ce spune despre locații Dragalin.

În ultimele șapte luni, din luna septembrie, procurorul general și eu personal am fost la mai multe clădiri în Chișinău, cred că vreo 10, să vedem dacă sunt sau nu acceptabile pentru condițiile care ne trebuie pentru Procuratura Anticorupție, potrivit agora.md.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Noi de patru ori am fost de acord cu clădirea propusă, dar de patru ori până la urmă nu s-a primit din careva motiv.

Printre clădirile acceptate au fost Academia de Știință și clădirea fostei Universități Tiraspol spune Dragalin. Iar o altă opțiune este clădirea în construcție de pe strada Alexandru cel Bun, vis -a – vis de Autoritatea Națională de Integritate.

Era nevoie de 600.000 de lei la sfârșitul anului trecut ca să facem o expertiză și să vedem cât ar costa să putem termina această construcție.

Atunci am fost informați că nu există așa bani în bugetul pentru anul 2023 și să revenim în 2024. Deci am mers către alte opțiuni și am fost deschiși să acceptăm, dar pe ultimele sute de metri nu s-a primit.

Șefa Procuraturii Anticorupție confirmă că pe lista spațiilor propuse s-au regăsit și niște spații din Hotelul „Zarea” din Chișinău.

La această clădire (Hotelul Zarea) nici nu a fost necesar să merg acolo. Nu este acceptată așa o situație pentru Procuratura Anticorupție. E necesar să avem o clădire proprie, nu un etaj sau două cu altă instituție.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Dacă avem un caz foarte confidențial, dar ne aflăm la etajul opt, înseamnă că toată clădirea o să știe cine sunt martorii noștri, cine vine să denunțe lucruri. Nu putem funcționa în așa mod.

Dragalin se arată încrezută că în perioada apropiată, clădirea necesară pentru sediul PA va fi identificată. Procurora șefă a PA a menționat că instituția are nevoie de o locație cu suprafața de 1500 m².

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Bender au avut loc cea de-a de-a 2-a reuniune privind reglementarea transnistreană. Cu ce s-au încheiat negocierile

La Bender au avut loc cea de-a de-a 2-a reuniune privind reglementarea transnistreană. Cu ce s-au încheiat negocierile Vineri, 17 mai 2024, reprezentanții politici în...

Criză de personal și salarii total neatractive la Inspectoratul de Mediu

Criză de personal și salarii total neatractive la Inspectoratul de Mediu Inspectoratul de Mediu din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de cadre. Momentan, în...

O ucraineancă a rămas fără bijuteriile sale din chihlimbar pe care urma să le vândă în Moldova

O ucraineancă a rămas fără bijuteriile sale din chihlimbar pe care urma să le vândă în Moldova O ucraineancă a rămas fără bijuteriile sale...

Primul tratat internaţional privind inteligența artificială, adoptat de Consiliul Europei

Primul tratat internaţional privind inteligența artificială, adoptat de Consiliul Europei Consiliul Europei a adoptat vineri primul tratat internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic menit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.