Şeful armatei ucrainene recunoaşte situaţia dificilă de pe front

Publicat:

Şeful armatei ucrainene recunoaşte situaţia dificilă de pe front

Forţele ucrainene au respins trupele ruse din satul Orlovka, la vest de Avdiivka, dar situaţia de pe frontul de est rămâne dificilă, a afirmat joi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Orlovka se află la mai puţin de 2 kilometri nord-vest de Lastocikine, sat recent ocupat de forţele ruse.


Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Săptămâna trecută, forţele ruse au capturat oraşul strategic Avdiivka din estul Ucrainei, după un asalt care a durat câteva luni, şi acum fac presiuni în alte zone de-a lungul liniei frontului, afirmă autorităţile ucrainene.

Şeful armatei ucrainene recunoaşte situaţia dificilă de pe front

Armata ucraineană a anunţat săptămâna aceasta că s-a retras din alte două sate de lângă Avdiivka, pierzând şi mai mult teren în contextul în care sprijinul din partea aliaţilor săi occidentali e pe cale să se epuizeze.

“Inamicul continuă acţiunile ofensive în numeroase zone de pe linia frontului. Situaţia este deosebit de tensionată în sectoarele Avdiivka şi Zaporojie”, a scris Sîrski în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Potrivit responsabilului ucrainean, unităţi de asalt ruse încearcă să spargă apărarea ucraineană şi să captureze aşezările Tonenke, Orlovka, Semenovka, Berdîci şi Krasnohorovka.

Şeful armatei ucrainene recunoaşte situaţia dificilă de pe front

Sîrski a mai spus, în urma unei vizite pe frontul de est, că unii comandanţi au remarcat anumite deficienţe în ce priveşte “conştientizarea situaţiei şi evaluarea inamicului”, ceea ce afectează direct sustenabilitatea apărării în unele zone.

“Am luat toate măsurile pentru remedierea situaţiei pe teren, cu alocarea de muniţie şi resurse materiale suplimentare, precum şi a rezervelor necesare”, a adăugat comandantul ucrainean.

Armata ucraineană şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au spus în mod repetat că militarii duc lipsă de echipamentele şi muniţia necesare pentru a respinge atacurile ruse din cauza ajutorului militar insuficient din partea aliaţilor occidentali, aminteşte Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a declanșat o nouă procedură de infringement la adresa României

Comisia Europeană a declanșat o nouă procedură de infringement la adresa României Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea...

Zeci de persoane au beneficiat de implant cohlear gratuit în 2023

Zeci de persoane au beneficiat de implant cohlear gratuit în 2023 36 persoane au beneficiat gratuit în 2023 de implant cohlear, anunță Compania națională pentru...

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO. Expert de la Oxford: „De fapt, alta e miza cea mare pentru România” EXCLUSIV

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO. Expert de la Oxford: „De fapt, alta e miza cea mare pentru România” EXCLUSIV Politologul Corneliu Bjola, profesor...

Moștenitorii vor alege la care notar să se adreseze. A fost exclusă competența teritorială exclusivă a notarilor 

Moștenitorii vor alege la care notar să se adreseze. A fost exclusă competența teritorială exclusivă a notarilor Moștenitorul va alege la care notar să se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.