X

Șeful CIO: Turbulențele politice din Franța nu vor afecta Jocurile Olimpice de la Paris

Șeful CIO: Turbulențele politice din Franța nu vor afecta Jocurile Olimpice de la Paris

Tulburările politice din Franța nu vor afecta pregătirile pentru Jocurile Olimpice de vară, a declarat luni președintele CIO, Thomas Bach, după ce președintele Emmanuel Macron a șocat Franța cu apelul său la alegeri parlamentare anticipate.

Macron a convocat alegeri anticipate după ce partidul de extremă dreapta a câștigat un scor foarte mare duminică din Parlamentul European, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Macron a dizolvat Parlamentul și a anunțat alegeri anticipate. Primul tur de scrutin va avea loc pe 30 iunie, iar al doilea pe 7 iulie.

Practic, turul doi va avea loc cu mai puțin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, scrie Reuters.

„Franța este obișnuită să organizeze alegeri, o vor face încă o dată, va exista un nou guvern și toată lumea va susține Jocurile Olimpice”, a declarat Bach în timpul unui eveniment de pregătire a JO 2024 de la Paris, adăugând că liderii politici francezi sunt uniți în susținerea Jocurilor.

„Nu am niciun fel de indiciu că această unitate se va rupe acum, cu doar câteva zile înainte de deschiderea Jocurilor”, a spus el.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, o socialistă, a declarat că îi este „greu să înțeleagă” de ce Macron a ales să arunce țara în incertitudine politică atât de aproape de Jocurile Olimpice, numind această mișcare „încă o lovitură” a președintelui.

Tags: Jocurile olimpice
Diverse