Şeful de personal al lui Merkel vine cu precizări despre sănătatea cancelarului german

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel a intrat în contact doar pentru scurt timp cu un medic care ulterior a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi deci sunt şanse mari ca ea să nu fie infectată, a declarat duminică noapte şeful ei de personal, Helge Braun, citat luni de Reuters, potrivit agerpres.

Vineri după-amiază, Merkel a fost vaccinată de medic împotriva pneumococului, o bacterie cauzatoare de pneumonie, intrând în carantină duminică după ce a aflat că medicul cu care a intrat în contact a fost testat pozitiv.


Citește și: Emiratele Arabe Unite SUSPENDĂ toate zborurile de pasageri

Contactul cu medicul a fost scurt, a precizat Helge Braun, şeful cancelariei.

“Având în vedere acest lucru, suntem optimişti că poate cancelarul nu s-a infectat deloc”, a mai spus Braun într-un talk-show la televiziunea ARD duminică noapte.

Merkel, în vârstă de 65 de ani, va continua să lucreze de acasă şi va fi testată în mod repetat în următoarele zile, a declarat purtătorul său de cuvânt duminică, adăugând că este încă prea devreme pentru un test concludent.

Citește și: China testează deja un vaccin împotriva noului coronavirus

Angela Merkel a anunţat că nu va candida pentru un al cincilea mandat la funcţia de cancelar în alegerile federale programate până în octombrie 2021.

Ea s-a impus pe scena politică europeană începând din 2005, contribuind la gestionarea crizei zonei euro şi deschizând porţile Germaniei pentru migranţii care au fugit de război din Orientul Mijlociu în 2015, o măsura ce încă divizează blocul şi ţara sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO: Nu sunt indicii că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România dovedesc un atac intenţionat

NATO: Nu sunt indicii că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România dovedesc un atac intenţionat Alianţa Nord-Atlantică a anunţat joi că nu...

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat...

Pentagonul conturează strategia de desfășurare a forțelor pentru a contracara China și Rusia în Arctica

Pentagonul conturează strategia de desfășurare a forțelor pentru a contracara China și Rusia în Arctica Beijingul și Moscova își întăresc cooperarea militară și civilă în...

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion Un manifest publicat pe un canal Telegram asociat unui grup neonazist rus şi semnat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.