Șeful diplomației ungare a depus la Washington documentele de ratificare a aderării Suediei la NATO

Publicat:

Șeful diplomației ungare a depus la Washington documentele de ratificare a aderării Suediei la NATO

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a anunţat joi că ţara sa a depus la Washington documentele de ratificare a aderării Suediei la NATO, informează MTI.

Szijjarto a dus personal documentele în SUA, apoi a discutat telefonic cu omologul său suedez, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Ministerul de externe la Budapesta a citat o declaraţie a şefului diplomaţiei ungare, care a apreciat că refacerea încrederii între Ungaria şi Suedia a fost o condiţie preliminară importantă pentru aprobarea de către parlament a extinderii NATO.

“Premierii ambelor ţări au realizat multe în acest scop, printre altele prin extinderea acordului de cooperare în domeniul apărării, care a oferit o bază suficientă pentru progresul demersurilor”, a adăugat ministrul.

Szijjarto a mai declarat că i-a dat instrucţiuni ambasadorului Ungariei la Washington, Szabolcs Takacs, să predea documentele la Departamentul de Stat american, ceea ce s-a realizat la ora locală 14.00. “Prin urmare, am încheiat toate activităţile necesare pentru ca Suedia să devină membră a NATO”, a spus el.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Ministrul a mai afirmat că omologul său suedez, Tobias Billstrom, i-a mulţumit şi a fost de acord că momentul reprezintă o ocazie pentru a da un nou impuls relaţiilor bilaterale, în interesul ambelor părţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură Comuniștii și socialiștii solicită instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru identificarea...

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.