X

Șeful diplomației ungare a depus la Washington documentele de ratificare a aderării Suediei la NATO

Șeful diplomației ungare a depus la Washington documentele de ratificare a aderării Suediei la NATO

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a anunţat joi că ţara sa a depus la Washington documentele de ratificare a aderării Suediei la NATO, informează MTI.

Szijjarto a dus personal documentele în SUA, apoi a discutat telefonic cu omologul său suedez, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Ministerul de externe la Budapesta a citat o declaraţie a şefului diplomaţiei ungare, care a apreciat că refacerea încrederii între Ungaria şi Suedia a fost o condiţie preliminară importantă pentru aprobarea de către parlament a extinderii NATO.

“Premierii ambelor ţări au realizat multe în acest scop, printre altele prin extinderea acordului de cooperare în domeniul apărării, care a oferit o bază suficientă pentru progresul demersurilor”, a adăugat ministrul.

Szijjarto a mai declarat că i-a dat instrucţiuni ambasadorului Ungariei la Washington, Szabolcs Takacs, să predea documentele la Departamentul de Stat american, ceea ce s-a realizat la ora locală 14.00. “Prin urmare, am încheiat toate activităţile necesare pentru ca Suedia să devină membră a NATO”, a spus el.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Ministrul a mai afirmat că omologul său suedez, Tobias Billstrom, i-a mulţumit şi a fost de acord că momentul reprezintă o ocazie pentru a da un nou impuls relaţiilor bilaterale, în interesul ambelor părţi.

Tags: budapestaNATOPéter Szijjartoratificarewashington
Externe