Şeful HRW nu are voie să intre în Hong Kong

Publicat:

Directorul executiv al grupului Human Rights Watch a declarat că i s-a interzis duminică intrarea în Hong Kong, înainte de publicarea unui raport critic despre China, relatează DPA, potrivit agerpres.

Kenneth Roth a declarat că faptul că i s-a interzis intrarea este “ultima dovadă că guvernul chinez face tot ce poate pentru a submina respectarea standardelor internaţionale pentru drepturile omului”, într-o înregistrare video postată pe Twitter pe aeroportul internaţional din Hong Kong.


Citeşte şi: Evo Morales vrea să-şi facă miliţii armate în Bolivia

Documentul intitulat “The World Report 2020”, pe care Roth intenţiona să-l dea publicităţii în Hong Kong pe 15 ianuarie, “va evidenţia asaltul care ia amploare al guvernului chinez asupra sistemului internaţional al drepturilor omului”, potrivit organizaţiei.

Roth, un cetăţean american, spune că nu i s-a prezentat vreun motiv pentru refuzul intrării în Hong Kong, o premieră pentru activist după mai multe vizite în acest teritoriu.

Hong Kong este un teritoriu chinez semiautonom care din iunie anul trecut este zguduit de proteste masive pro-democraţie care au fost declanşate de o lege privind extrădarea la care între timp s-a renunţat.

În decembrie, parlamentarii americani au aprobat o rezoluţie care exprimă susţinerea lor pentru protestatarii din Hong Kong şi prezintă planuri pentru apărarea valorilor democratice în acest teritoriu.

Ministerul chinez de Externe a răspuns ameninţând cu “sancţiuni” nespecificate grupuri precum Human Rights Watch şi alte organizaţii pro-democratice.

Citeşte şi: Vulcanul La Cumbre din Galapagos a intrat în erupţie

Într-un comunicat dat publicităţii de Human Rights Watch, Roth a numit eforturile Chinei de a bloca activitatea grupului internaţional pentru apărarea drepturilor omului “o formă globală de cenzură la care guvernele ar trebui să reziste înainte de a fi prea târziu”.

Roth a postat pe Twitter că a revenit la New York şi că va da publicităţii raportul la ONU, pe 15 ianuarie.

Autoritatea vamală şi pentru imigraţie din Hong Kong nu a răspuns până acum unei solicitări de a comenta aceste informaţii venite din partea DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.