Șeful JP Morgan: Riscurile economice ‘ar putea eclipsa orice de la al Doilea Război Mondial încoace’

Publicat:

JP Morgan: Riscurile economice ‘ar putea eclipsa orice de la al Doilea Război Mondial încoace’

Riscurile economice globale “ar putea eclipsa orice de la al doilea război mondial încoace”, spune șeful JP Morgan. Într-o scrisoare anuală adresată investitorilor, Jamie Dimon avertizează că „războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu ar putea deveni mult mai grave”.

Jamie Dimon, șeful JP Morgan Chase, a lansat un avertisment puternic cu privire la starea economică globală. El a subliniat că evenimente precum conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu ar putea avea consecințe devastatoare pentru viața oamenilor și pentru creșterea economică, notează The Guardian, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

„Când se întâmplă evenimente teribile, avem tendința să supraestimăm efectul pe care îl vor avea asupra economiei globale”, a spus Dimon. „Evenimentele recente, totuși, ar putea foarte bine să creeze riscuri care ar putea eclipsa orice după al Doilea Război Mondial – nu ar trebui să le tratăm cu superficialitate”.

Șeful JP Morgan nu a menționat direct conflictul din Israel și Gaza, dar a subliniat că violența din Orientul Mijlociu au schimbat multe perspective cu privire la securitate. El a spus că lumea se află într-un moment crucial al istoriei.

El a adăugat: „Războaiele aflate în desfășurare în Ucraina și Orientul Mijlociu ar putea deveni mult mai grave și s-ar putea dezvolta în moduri imprevizibile”.

Aceste avertismente vin în contextul în care și Fondul Monetar Internațional a avertizat cu privire la o posibilă revenire la un al doilea război rece, care ar putea șterge progresele economice obținute după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Jamie Dimon a subliniat și riscul de inflație crescută și rate de dobândă mai mari, legate atât de cheltuielile militare sporite, cât și de alte provocări precum tranziția climatică și costurile de asistență medicală.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

În final, Dimon a subliniat necesitatea unei pregătiri adecvate și a unei politici economice solide pentru a face față acestor provocări.

FMI a avertizat luni cele mai puternice bănci centrale din lume împotriva menținerii ratelor dobânzilor ridicate pentru prea mult timp.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia; femeia a murit la spital

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia Scene sângeroase pe stradă! Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, în Olt. Femeia a...

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster Ministerul francez al Forţelor Armate a ordonat companiilor industriale ce participă la fabricarea de...

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți Autoritățile legislativelor din Chișinău și Kiev vor continua consolidarea relațiilor,...

Rușii au lovit Odesa cu rachete balistice, opt persoane au fost rănite, Academia Kivalov este în flăcări – OVA

Rușii au lovit Odesa cu rachete balistice, opt persoane au fost rănite, Academia Kivalov este în flăcări – OVA Pe 29 aprilie, ocupanții ruși au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.