Șeful MAI a discutat cu ambasadorul UE la Chișinău

Publicat:

Șeful MAI a discutat cu ambasadorul UE la Chișinău

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europe la Chișinău, Janis Mazeiks. În cadrul discuțiilor cei doi oficiali au analizat pe larg stadiul de cooperare în domeniul afacerilor interne, trecând în revistă asistența UE oferită pe dimensiunea afacerilor interne.

Adrian Efros s-a referit la buna cooperare a MAI cu Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (MPUE), țintită pe combaterea amenințărilor hibride și gestionarea crizelor, transmite Știri.md.


„Credem cu tărie că cooperarea cu MPUE va contribui la consolidarea rezilienței și a capacităților instituțiilor relevante”, a spus Efros.

Șeful MAI a informat diplomatul european despre procesele în derulare la nivel instituțional în contextul statutului de țară candidată la UE, acțiunile planificate pentru viitorul apropiat, dar și prioritățile setate.

Șeful MAI a discutat cu ambasadorul UE la Chișinău

„Unul din obiectivele mele în calitate de ministru este atingerea indicatorului de 15 minute-timp de reacție la incidente” a spus Efros.

Alte subiecte de discuții s-au axat pe necesitatea diversificării instrumentelor în prevenirea și combaterea crimelor cibernetice, consolidarea managementului frontierei, securitatea și ordinea publică, pregătirea și răspunsul la situații excepționale.

Citeşte şi: Expert: Există riscul întreruperii livrărilor de gaze rusești – Stiripesurse.md

La rândul său, șeful Delegației UE în R. Moldova a dat asigurări de susținere în continuare a eforturilor Ministerului Afacerilor Interne prin proiecte de asistență care vin să sprijine modernizarea instituțională conform standardelor UE.

Ambasadorul Mazeiks a punctat că suntem pe calea cea bună în deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE grație eforturilor întreprinse de Guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Adrian Efros: Auditul experților de la Lyon la Biroul Interpol Moldova nu va avea loc

Adrian Efros: Auditul experților de la Lyon la Biroul Interpol Moldova nu va avea loc Auditul care urma să fie făcut de către experții Biroului...

Tudor Gîrbu, șeful interimar al Întreprinderii Municipale ‘Spaţii Verzi’ riscă să-şi piardă funcţia

Tudor Gîrbu, șeful interimar al Întreprinderii Municipale 'Spaţii Verzi' riscă să-şi piardă funcţia Şeful interimar al Întreprinderii Municipale "Spaţii Verzi" riscă să-şi piardă funcţia. Tudor...

Zinaida Popa: Votul PAS pentru bugetul lui Ion Ceban pentru Chișinău, un compromis

Votul PAS pentru bugetul lui Ion Ceban pentru Chișinău, un compromis Votul comun al Partidului Acțiune și Solidaritate și al Mișcării Alternativa Națională pentru bugetul...

‘Casa verde’: 219 gospodării din R.Moldova au devenit mai eficiente energetic cu sprijinul UE

'Casa verde': 219 gospodării au devenit mai eficiente energetic cu sprijinul UE 219 gospodării casnice vulnerabile din punct de vedere energetic, dintre care 74 case...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.