Șeful militar al NATO susține că Ucraina ar trebui să primească acordul să tragă cu armele occidentale spre teritoriul rusesc fără restricții

Publicat:

Șeful militar al NATO susține că Ucraina ar trebui să primească acordul să tragă cu armele occidentale spre teritoriul rusesc fără restricții

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, consideră că Ucraina ar trebui să poată să tragă cu arme occidentale spre teritoriul rusesc fără restricții de rază de acțiune, deoarece acest lucru ar putea servi la o mai bună apărare a țării. În timpul unui interviu acordat cotidianului The Washington Post, el a subliniat că legea conflictelor armate nu conține nicio limită de rază de acțiune.

„Dacă o țintă este situată adânc în interiorul Rusiei, atunci trebuie să lovești acea țintă”, a declarat Bauer, comentând situația din punct de vedere militar, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Dacă Ucraina primește o astfel de permisiune, va fi mai dificil pentru unitățile inamice să furnizeze sprijin logistic, subliniază el. Iar dacă rușii vor fi împinși mai adânc, le va fi mai greu să atace.

De asemenea, Bauer face apel la Occident să împiedice șantajul dictatorului rus Vladimir Putin: “Deci trebuie să fim atenți să nu ne întoarcem la această idee că totul este o linie roșie, că totul este o escaladare. Putin a mințit în legătură cu aproape totul”.

Administrația Prezidențială ucraineană a confirmat că Statele Unite au permis forțelor armate ucrainene să își folosească armele pe teritoriul rusesc, dar numai în regiunea Harkov pentru a respinge ofensiva ocupanților în apropiere de Vovciansk. Dar, la scurt timp după aceea, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, John Kirby, a sugerat că această decizie ar putea fi schimbată și extinsă.

Armele pe care Statele Unite au autorizat Ucraina să le folosească pe teritoriul rusesc nu vor fi folosite pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, afirmă Joe Biden într-un extras dintr-un interviu publicat joi de ABC.

Săptămâna trecută, președintele Statelor Unite a dat undă verde, sub rezerva unor condiții, Kievului să folosească arme americane împotriva unor ținte din Rusia, în apropiere de regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), potrivit AFP.

Întrebat dacă aceste arme au fost deja folosite de Kiev, Joe Biden nu a dat un răspuns direct, dar a dat asigurări că Statele Unite nu vor permite ca ele să fie folosite „pentru a lovi la 300 km în interiorul teritoriului rusesc sau la Moscova sau asupra Kremlinului”.

Ele trebuie să fie folosite în apropierea frontierei în cazul unor atacuri lansate din Rusia asupra unor obiective ucrainene”, a precizat el.

Întrebat dacă este „îngrijorat” după comentariile lui Vladimir Putin pe tema livrărilor de arme occidentale către Kiev, Joe Biden a explicat: „Îl cunosc de 40 de ani. Sunt îngrijorat de el de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator și se străduiește să își mențină controlul asupra țării sale în timp ce conduce acest asalt (asupra Ucrainei)”.

Restul interviului acordat de ABC președintelui american, înregistrat în Franța, unde Biden participă la comemorarea a 80 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, va fi difuzat joi.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat miercuri că va livra arme unor țări terțe care ar putea lovi interesele occidentale, dacă Occidentul va permite Ucrainei să lovească Rusia cu rachetele sale cu rază lungă de acțiune, potrivit AFP.

„Dacă cineva consideră că este posibil să livreze astfel de arme în zona de luptă pentru a lovi teritoriul nostru (…) de ce nu am avea dreptul să livrăm armele noastre de același tip în regiuni ale lumii unde vor fi lovite instalațiile sensibile ale țărilor care acționează astfel împotriva Rusiei”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu agențiile de presă, printre care AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.