Şeful operaţiunilor umanitare ale ONU a ajuns la Alep

Publicat:

Şeful operaţiunilor umanitare ale ONU, Martin Griffiths, a sosit luni în oraşul sirian Alep, pe fondul criticilor legate de întârzierea furnizării ajutoarelor internaţionale pentru populaţia din nordul Siriei în urma cutremurelor devastatoare care au lovit regiunea în urmă cu o săptămână, transmite DPA, potrivit agerpres.

”Lipsa adăpostului şi a hranei după un cutremur şi revenirea prematură în structuri instabile pot avea efecte medicale catastrofice asupra populaţiei vulnerabile”, a declarat Societatea medicală americano-siriană (SAMS), care oferă asistenţă medicală sirienilor în zonele controlate de opoziţie.


Citeşte şi: Incident HORROR în Kazahstan! Un elev şi-a atacat colegii cu toporul! – Black News

Abu Majed, voluntar în cadrul organizaţiei de salvare ‘Căştile Albe’, a declarat la Idlib că oamenii preferă să se întoarcă în locuinţele avariate de cutremur în loc să aştepte ridicarea adăposturilor, în pofida faptului că au fost avertizaţi asupra riscurilor existente.

ONU a anunţat luni că şase camioane intră în prezent în zona calamitată, transportând în special corturi.

În comparaţie cu răspunsul internaţional din Turcia vecină, numeroase persoane sinistrate din Siria simt că ajutorul este prea mic şi prea lent. Primul transport de ajutoare internaţionale a sosit în Siria abia joi, camioanele trecând din Turcia prin singurul punct de tranzit frontalier deschis între cele două ţări, cel de la Bab al-Hawa.

Majed a adăugat că aproximativ 20 de familii se adăpostesc într-un cort de campanie, acesta fiind principalul motiv pentru care oamenii preferă să-şi rişte vieţile prin revenirea în casele avariate de seism.

Citeşte şi: După cutremur, Turcia se ridică împotriva dezvoltatorilor imobiliari – Black News

Martin Griffiths a recunoscut duminică pe Twitter: ”Poporul sirian se simte abandonat (pe bună dreptate) şi aşteaptă ajutorul internaţional care încă nu a sosit”.

Bilanţul seismului puternic ce a lovit Turcia şi Siria la 6 februarie a crescut luni dimineaţă la 35.225 de morţi, conform celor mai recente rapoarte oficiale, potrivit AFP. Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a ucis 31.643 de persoane în sudul Turciei, a declarat luni Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă. Autorităţile siriene au anunţat 3.581 de morţi în această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate”

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate” Ploile au provocat pagube noaptea tercută în UTA Găgăuzia. Potrivit primarului din Ceadîr-Lunga,...

Tehnologiile de încălzire şi gătit cu combustie internă provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere (raport)

Tehnologiile de încălzire şi gătit cu combustie internă provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere (raport) Încălzirea şi gătitul pe bază de...

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Șeful ONU cere încetarea ‘vărsării de sânge’ în Fâşia Gaza şi Liban

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut sâmbătă încetarea "violenţelor şocante" şi a "vărsării de sânge" în Fâşia Gaza şi Liban, cu două...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.