Șeful Pentagonului: Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ‘în curând’

Publicat:

Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ”în curând”, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin la o reuniune la Ramstein, n Germania, cu Ucraina şi aliaţi militari ai Kievului, relatează CNN.

Ucrainenii aşteaptă aceste tancuri de luni de zile, pentru a străpunge liniile ruse în cadrul unei contraofensive lansată în vară.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Statele Unite au început formarea militarilor în operarea tancurilor.

Lloyd Austin a îndemnat partenerii Kievului să livreze Ucrainei alte sisteme de armament, considerate critice – apărare antiaeriană şi muniţie pentru artilerie – la această reuniune a Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, din care fac parte 54 de ţări.

”Timpul nu este în foavoarea lui Putin”, a subliniat Lloyd Austin la această reuniune, la baza aeriană americană Ramstein.

”Vom fi alături de poporul ucrainean pe termen lung”, a tunat el.

Aceasta este prima reuniune a Grupului după demiterea, în urmă cu două săptămâni, a lui Oleksii Reznikov din funcţia de ministru al Apărării.

Lloyd Austin i-a mulţumit în deschiderea reuniunii lui Oleksii Reznikov ”pentru efortul susţinut şi dedicaţie şi pentru tot ceea ce a făcut pentru o Ucraină liberă într-o lume sigură”.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

El a anunţat că abia aşteaptă să ”coopereze îndeaproape” cu succesorul lui Reznikov, Rustem Umerov.

Ei au discutat la telefon săptămâna trecută şi s-au întâlnit pentru prima oară la Ramstein.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

VIDEO – Biden, din nou viral pe Internet. Uită numele lui Lloyd Austin pe care îl numește ‘omul de culoare’

VIDEO - Biden, din nou viral pe Internet. Uită numele lui Lloyd Austin pe care îl numește 'omul de culoare' Clipul în care Joe Biden...

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: ‘Vrea să exorcizeze PE’

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: 'Vrea să exorcizeze PE' Jurnaliștii din Europa sunt șocați de comportamentul din Parlamentul European al eurodeputatei Diana...

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.