Șeful Pentagonului: Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ‘în curând’

Publicat:

Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ”în curând”, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin la o reuniune la Ramstein, n Germania, cu Ucraina şi aliaţi militari ai Kievului, relatează CNN.

Ucrainenii aşteaptă aceste tancuri de luni de zile, pentru a străpunge liniile ruse în cadrul unei contraofensive lansată în vară.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Statele Unite au început formarea militarilor în operarea tancurilor.

Lloyd Austin a îndemnat partenerii Kievului să livreze Ucrainei alte sisteme de armament, considerate critice – apărare antiaeriană şi muniţie pentru artilerie – la această reuniune a Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, din care fac parte 54 de ţări.

”Timpul nu este în foavoarea lui Putin”, a subliniat Lloyd Austin la această reuniune, la baza aeriană americană Ramstein.

”Vom fi alături de poporul ucrainean pe termen lung”, a tunat el.

Aceasta este prima reuniune a Grupului după demiterea, în urmă cu două săptămâni, a lui Oleksii Reznikov din funcţia de ministru al Apărării.

Lloyd Austin i-a mulţumit în deschiderea reuniunii lui Oleksii Reznikov ”pentru efortul susţinut şi dedicaţie şi pentru tot ceea ce a făcut pentru o Ucraină liberă într-o lume sigură”.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

El a anunţat că abia aşteaptă să ”coopereze îndeaproape” cu succesorul lui Reznikov, Rustem Umerov.

Ei au discutat la telefon săptămâna trecută şi s-au întâlnit pentru prima oară la Ramstein.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de câte 95 de prizonieri

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de câte 95 de prizonieri Rusia şi Ucraina au făcut miercuri un schimb de prizonieri, câte 95 de fiecare...

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.