Șeful Pentagonului: Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ‘în curând’

Publicat:

Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ”în curând”, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin la o reuniune la Ramstein, n Germania, cu Ucraina şi aliaţi militari ai Kievului, relatează CNN.

Ucrainenii aşteaptă aceste tancuri de luni de zile, pentru a străpunge liniile ruse în cadrul unei contraofensive lansată în vară.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Statele Unite au început formarea militarilor în operarea tancurilor.

Lloyd Austin a îndemnat partenerii Kievului să livreze Ucrainei alte sisteme de armament, considerate critice – apărare antiaeriană şi muniţie pentru artilerie – la această reuniune a Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, din care fac parte 54 de ţări.

”Timpul nu este în foavoarea lui Putin”, a subliniat Lloyd Austin la această reuniune, la baza aeriană americană Ramstein.

”Vom fi alături de poporul ucrainean pe termen lung”, a tunat el.

Aceasta este prima reuniune a Grupului după demiterea, în urmă cu două săptămâni, a lui Oleksii Reznikov din funcţia de ministru al Apărării.

Lloyd Austin i-a mulţumit în deschiderea reuniunii lui Oleksii Reznikov ”pentru efortul susţinut şi dedicaţie şi pentru tot ceea ce a făcut pentru o Ucraină liberă într-o lume sigură”.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

El a anunţat că abia aşteaptă să ”coopereze îndeaproape” cu succesorul lui Reznikov, Rustem Umerov.

Ei au discutat la telefon săptămâna trecută şi s-au întâlnit pentru prima oară la Ramstein.

CITESTE SI

Un mort şi 15 răniţi într-un atac al forţelor ruse în oraşul ucrinean Kremenciuk

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 rănite, între care un copil, vineri, într-un atac al forţelor ruse care a vizat...

R.Moldova a aderat la mecanismul UE de protecție civilă ca stat participant

Republica Moldova a aderat pe 18 septembrie curent, la mecanismul UE de protecție civilă ca stat participant. Mecanismul este o inițiativă europeană de solidaritate...

Autoritățile au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea lui Ilan Șor

După condamnarea definitivă a politicianului fugar Ilan Șor, autoritățile de la Chișinău au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea fostului deputat. Și deși...

Kremlinul consideră ‘inevitabilă’ o creştere a tensiunilor între Kiev şi aliaţii săi europeni

Kremlinul estimează vineri că o creştere a tensiunilor între Ucraina şi aliaţii săi din Europa este ”inevitabilă”, o reacţie faţă de disputa în curs...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.