X

Șeful Pentagonului: Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ‘în curând’

Tancuri americane de tip M1 Abrams urmează să fie trimise în Ucraina ”în curând”, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin la o reuniune la Ramstein, n Germania, cu Ucraina şi aliaţi militari ai Kievului, relatează CNN.

Ucrainenii aşteaptă aceste tancuri de luni de zile, pentru a străpunge liniile ruse în cadrul unei contraofensive lansată în vară.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Statele Unite au început formarea militarilor în operarea tancurilor.

Lloyd Austin a îndemnat partenerii Kievului să livreze Ucrainei alte sisteme de armament, considerate critice – apărare antiaeriană şi muniţie pentru artilerie – la această reuniune a Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, din care fac parte 54 de ţări.

”Timpul nu este în foavoarea lui Putin”, a subliniat Lloyd Austin la această reuniune, la baza aeriană americană Ramstein.

”Vom fi alături de poporul ucrainean pe termen lung”, a tunat el.

Aceasta este prima reuniune a Grupului după demiterea, în urmă cu două săptămâni, a lui Oleksii Reznikov din funcţia de ministru al Apărării.

Lloyd Austin i-a mulţumit în deschiderea reuniunii lui Oleksii Reznikov ”pentru efortul susţinut şi dedicaţie şi pentru tot ceea ce a făcut pentru o Ucraină liberă într-o lume sigură”.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

El a anunţat că abia aşteaptă să ”coopereze îndeaproape” cu succesorul lui Reznikov, Rustem Umerov.

Ei au discutat la telefon săptămâna trecută şi s-au întâlnit pentru prima oară la Ramstein.

Tags: Lloyd AustinSUAtancuriucraina
Categorii: ExterneRăzboi in Ucraina