Șeful suprem al armatei britanice, avertisment fără precedent: Tensiunile globale ‘ajung la punctul de fierbere’

Publicat:

Șeful suprem al armatei britanice, avertisment fără precedent: Tensiunile globale ‘ajung la punctul de fierbere’

Șeful forțelor armate britanice, amiralul Sir Tony Radakin, a avertizat că tensiunile din întreaga lume „ajung la punctul de fierbere”, potrivit London Business News.

Șeful suprem al armatei britanice a spus despre Coreea de Nord că este „beligerantă”, iar  despre China, că este „mai asertivă” și s-a referit la „atacurile barbare din Israel” din 7 octombrie 2023, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Amiralul a declarat la Ash Carter Exchange din Washington că aceste conflicte au contribuit la inflamarea altor ostilități la nivel global.

„În întreaga lume, tensiunile care mocnesc de mult timp simt că ajung la punctul de fierbere. Lumea devine în mod incontestabil mult mai periculoasă. A trecut de la a fi competitivă la contestată și acum – așa cum am văzut în urma atacului Iranului împotriva Israelului – este din ce în ce mai combativă”, a adăugat Radakin.

Referindu-se la războiul din Ucraina, el a spus că Rusia nu dă semne de încetare a conflictului și că Vladimir Putin acționează pe o „traiectorie descendentă”.

„Ceea ce am văzut desfășurându-se în ultimii ani este o bătălie a ideilor: între o Rusie autoritară și beligerantă și o Ucraină dinamică și democratică; între un Iran nesăbuit și rețeaua sa teroristă, pe de o parte, și națiunile responsabile din Orientul Mijlociu, pe de altă parte; între o China care crede că poate domina și constrânge și acele națiuni care împărtășesc un angajament față de un sistem internațional deschis și liber” , a declarat șeful forțelor armate britanice, potrivit London Business News.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Sir Tony Radakin a mai subliniat că forțele rusești au obținut „câștiguri tactice modeste” și că NATO „se intensifică”:

„De la summitul din Țara Galilor din 2014, cheltuielile pentru apărare ale Europei și ale Canadei au crescut cu peste 600 de miliarde de dolari. Bugetul nostru colectiv de apărare este de trei ori și jumătate mai mare decât cel al Rusiei și Chinei la un loc”.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.