Seism în Turcia şi Siria: O conferinţă internaţională a donatorilor va avea loc pe 20 martie la Bruxelles

Publicat:

O conferinţă internaţională a donatorilor va avea loc pe 20 martie la Bruxelles, pentru a mobiliza fonduri destinate populaţiilor afectate de seismul devastator care a lovit pe 6 februarie Turcia şi Siria, a anunţat vineri Uniunea Europeană (UE), informează AFP, potrivit agerpres

UE şi statele membre au intenţia de a face o promisiune de ajutor “semnificativ”, potrivit unui comunicat.


Citește și : Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

“Solidaritatea va continua să fie la fel de puternică cum a fost în primele ore după seism. Populaţiile din Turcia şi Siria trebuie să ştie că suntem alături de ele pe termen lung”, a declarat preşedinţia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UE “îndeamnă partenerii internaţionali şi donatorii mondiali să dea dovadă de solidaritate (…), făcând promisiuni la înălţimea amplorii şi magnitudinii distrugerilor”, adaugă textul.

Seismul cu magnitudinea 7,8, urmat de un altul cu 7,6 magnitudine nouă ore mai târziu, a ucis aproape 46.000 de persoane şi a rănit alte 105.000 în Turcia, potrivit unor bilanţuri nedefinitive. De asemenea, aproape 6.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria, potrivit autorităţilor.

Numai distrugerile materiale din Turcia “depăşesc 100 de miliarde de dolari” (95 de miliarde de euro), potrivit unui calcul sumar avansat marţi de Banca Mondială, ONU, UE şi guvernul turc.

Conferinţa donatorilor este organizată de Comisia Europeană şi de Suedia, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, în coordonare cu autorităţile turce.

Ea va fi deschisă statelor membre ale UE, ţărilor vecine şi partenere, membrilor G20, exceptând Rusia, celor şase ţări membre ale Consiliului de Cooperare din Golf, ONU, organizaţiilor internaţionale, umanitare, precum şi instituţiilor financiare internaţionale şi europene, detaliază comunicatul.

Citește și : Puterea din Venezuela leagă un acord cu opoziţia pentru ridicarea sancţiunilor

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi intenţia sa de a “investi până la 1,5 miliarde de euro” în următorii doi ani în regiunile din Turcia afectate de seismele devastatoare din februarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.