Senatoarea Franziska Giffey, a devenit cea mai recentă victimă a unei serii de atacuri împotriva politicienilor germani

Publicat:

Senatoarea Franziska Giffey, a devenit cea mai recentă victimă a unei serii de atacuri împotriva politicienilor germani

Senatoarea germană Franziska Giffey, fost primar al Berlinului, a devenit cea mai recentă victimă a unei serii de atacuri contra politicienilor germani atunci când un bărbat a lovit-o din spate cu un obiect greu, într-o bibliotecă locală, a anunţat poliţia germană, informează Reuters.

Giffey, ministru al economiei în executivul local şi membru al Partidului Social-Democrat (SPD), formaţiunea cancelarului federal Olaf Scholz, a fost rănită uşor în acest atac, potrivit poliţiei şi Parchetului din Berlin.


Individul a lovit-o pe senatoare în cap şi gât cu o pungă cu conţinut greu, după care a fugit, indică declaraţia poliţiei. Conform acesteia, Franziska Giffey a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri, fiind externată după scurt timp.

Atacul urmează apelurilor la creşterea protecţiei politicienilor germani, după o serie de violenţe fizice şi verbale împotriva unora dintre oamenii politici din Germania.

Patru tineri sunt anchetaţi după ce un eurodeputat german a fost bătut şi, ulterior, spitalizat în timp ce lipea postere electorale ale SPD în oraşul Dresda, din estul Germaniei.

De asemenea, membri proeminenţi ai Verzilor, partid aflat în coaliţia guvernamentală de la Berlin, au fost ţintele unor proteste violente în acest an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Îmbătrânirea populaţiei în Europa este o oportunitate de afaceri pentru unii investitori

Îmbătrânirea populaţiei în Europa este o oportunitate de afaceri pentru unii investitori Îmbătrânirea populaţiei în Europa generează îngrijorări în rândul guvernelor cu privire la perspectivele...

Veronica Dragalin a venit cu o reacție în urma criticilor: „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni”

Veronica Dragalin a venit cu o reacție în urma criticilor: „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni” Veronica Dragalin reacționează la patru zile...

Finlanda va prezenta un proiect de lege pentru respingerea solicitanţilor de azil care încearcă să intre din Rusia

Finlanda va prezenta un proiect de lege pentru respingerea solicitanţilor de azil care încearcă să intre din Rusia Finlanda va propune săptămâna viitoare un proiect...

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi Trei membri ai echipelor de intervenţie care căutau elicopterul prăbuşit în Iran, în care se afla...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.