Senator român în Parlamentul de la Chișinău: „Nici Imperiul Otoman, nici Imperiul Țarist, nici Uniunea Sovietică, nici Rusia nu au putut să răpească spiritul european populației Republicii Moldova”

Publicat:

Senator român în Parlamentul de la Chișinău: „Nici Imperiul Otoman, nici Imperiul Țarist, nici Uniunea Sovietică, nici Rusia nu au putut să răpească spiritul european populației Republicii Moldova”

Zeci de mesaje de susținere pentru Rep. Moldova au răsunat astăzi în plenul Parlamentului de la Chișinău, acolo unde astăzi a avut loc reuniunea comună a președinților grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale blocului comunitar. Prezent la eveniment, senatorul român Daniel Fenechiu a subliniat că Republica Moldova nu și-a pierdut niciodată spiritul european, în pofida presiunilor și terorilor la care a fost supusă în trecut, transmite Radio Chișinău.

Citește și: După Focul Haric… vine și cel veșnic, tot de la Șor


„Eu cred că Republica Moldova face parte din marea familie europeană. Cred că nici Imperiul Otoman, nici Imperiul Țarist, nici Uniunea Sovietică, nici Rusia…au putut să o ciuntească, au putut să deporteze populația, să aducă teroare, violență, dar nu cred că au putut să răpească poporul moldovean de spiritul european. Vă asigur de faptul că de câte ori Moldova are un succes, în România este bucurie. Moldova este Europa!”, a declarat Daniel Fenechiu.

Parlamentul a fost gazda mai multor delegații ale grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv din România. Senatorul Cătălin-Daniel Fenechiu a atras atenția asupra faptului că în Rep. Moldova există multă determinare și voință politică în drumul său spre UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

Consilierii PAS cer atragerea la răspundere a funcționarilor primăriei

Consilierii PAS cer atragerea la răspundere a funcționarilor primăriei Cu denunț la Procuratura Generală (PG). Consilierii municipali din partea PAS, au depus o nouă plângere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.