Serbia construieşte o fabrică de vaccinuri pentru a putea ajuta oamenii din regiune, din Europa şi din întreaga lume (Ana Brnabic)

Publicat:

Serbia construieşte o fabrică de vaccinuri pentru că doreşte ca cetăţenii săi să fie pe deplin protejaţi în faţa noului tip de coronavirus şi a unor virusuri similare pe viitor, precum şi pentru a putea ajuta oamenii din regiune, din Europa şi din întreaga lume, a declarat luni premierul sârb Ana Brnabic, informează Tanjug , scrie news.ro .  

Brnabic a răspuns astfel unui reporter care a întrebat-o de ce are Serbia nevoie de o fabrică de vaccinuri acum şi de ce guvernul a alocat 16 milioane de euro din buget în acest scop. “Fiindcă noi gândim proactiv”, a spus ea.


Citește și : Londra grăbeşte RELOCAREA afganilor care au ajutat trupele britanice

De asemenea, guvernul sârb vrea să se asigure că toţi cetăţenii săi vor fi în siguranţă dacă o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 va fi necesară peste un an sau doi, a explicat Brnabic.

Construim această fabrică “şi pentru că ne gândeam la asta atunci când luptam pentru aceste vaccinuri şi pentru că aceasta ne face una dintre cele mai de succes ţări din Europa şi pentru a-i putea ajuta şi pe alţii”, a declarat premierul Serbiei.

“În cazul în care nu va fi necesară producţia acestui tip de vaccinuri, această fabrică va rămâne o investiţie cu adevărat bună ce se va baza tot mai mult pe biotehnologie, pe ştiinţa bioinformaţiei şi pe producţia diferitor medicamente şi vaccinuri împotriva a tot ce ar putea surveni în viitor”, a adăugat ea.

“Aceasta va fi o investiţie în viitor, dacă nu pentru a combate coronavirusul, atunci pentru altă luptă”, a subliniat Brnabic.

Citește și : Marea Britanie este în pragul unui nou val de infectări

Un avion cu 100.620 de doze de vaccin Pfizer-Biontech donate Republicii Cehe de Serbia a decolat luni dimineaţa de pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad, în prezenţa premierului sârb şi a ambasadorului ceh în Serbia.

Pe 20 mai, guvernul sârb a decis să doneze 100.000 de doze de vaccin Republicii Cehe, ca gest de solidaritate cu cetăţenii cehi în lupta împotriva noului tip de coronavirus. Înainte de aceasta, în timpul unei vizite oficiale la Praga, preşedintele sârb Aleksandar Vucic a oferit această donaţie premierului ceh Andrej Babis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.