Serbia reiterează că nu a trimis şi nu va trimite arme Ucrainei

Publicat:

Guvernul Serbiei a reiterat miercuri că nu a livrat şi nici nu va livra arme Ucrainei şi a calificat drept “minciună” conţinutul unuia dintre presupusele documentele secrete ale Pentagonului ajunse în online zilele acestea şi care afirmă contrariul, transmite EFE, potrivit agerpres.   

“Pentru a nu ştiu câta oară minciuna conform căreia Serbia vinde arme Ucrainei a fost publicată”, a declarat ministrul apărării sârb, Milos Vucevic, într-un comunicat dat publicităţii miercuri. “Evident că cineva urmăreşte să ne destabilizeze ţara şi să o implice în conflictul la care nu vrem să participăm”, a adăugat el. “Am dezminţit acele minciuni de mai mult de zece ori şi o facem din nou. Serbia nu a vândut şi nu va vinde arme nici părţii ucrainene, nici părţii ruse”, a insistat ministrul sârb.


Citește și:  China vrea să ÎNCHIDĂ spaţiul aerian la nord de Taiwan

Vucevic a reacţionat astfel la ştirea, difuzată miercuri de mass-media din această ţară balcanică, cum că, într-unul dintre presupusele documente secrete americane care au ajuns pe reţelele sociale de unde au fost preluate de presa internaţională, se afirmă că Serbia a acceptat să trimită arme Kievului sau deja le-a trimis.

Potrivit documentului menţionat, a cărui autenticitate nu a fost confirmată, Serbia a refuzat să ofere pregătire militară forţelor ucrainene, dar ar fi promis că va trimite ajutoare letale sau deja a făcut acest lucru.

Documentul susţinea că la Belgrad există voinţă politică de a furniza arme Ucrainei în viitor şi că ţara are capacitatea militară pentru a face acest lucru.

Serbia, ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană (UE), este un aliat tradiţional al Moscovei şi nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Kremlinului, deşi a condamnat agresiunea Rusiei şi încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

“Există întotdeauna posibilitatea ca unele arme să ajungă în mod misterios pe teritoriul pe care are loc un conflict, dar asta nu are absolut nimic de-a face cu Serbia”, a comentat miercuri Vucevic. “Repet: Serbia nu a trimis arme în Ucraina, iar tot ceea ce este publicat în legătură cu această problemă este o presupunere falsă”, a insistat şeful apărării, citat în comunicatul difuzat de ministerul său.

Citește și: Înregistrare video cu decapitarea unui presupus prizonier ucrainean: Volodimir Zelenski denunţă ‘monştrii’ ruşi

Luna trecută, guvernul sârb a negat afirmaţiile publicate în presa rusă despre presupusele exporturi de arme din Serbia către Ucraina, aminteşte EFE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Podoliak: Moscova ‘plăteşte consecinţele’ agresiunii sale prin incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk

Podoliak: Moscova 'plăteşte consecinţele' agresiunii sale prin incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk Incursiunea ucraineană - care se află în desfăşurare de mai multe zile...

Șeful GUR: Ofensiva rusă a încetinit și va începe să intre în declin într-o lună și jumătate sau peste două luni

Șeful GUR: Ofensiva rusă a încetinit și va începe să intre în declin într-o lună și jumătate sau peste două luni Șeful Direcției Principale de...

Lupte grele în regiunea rusească Kursk. Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev şi Odesa după incursiunea ucraineană

Lupte grele în regiunea rusească Kursk. Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev şi Odesa după incursiunea ucraineană Se dau în continuare lupte grele în...

Ce se întâmplă dacă se opreşte tranzitul gazului rusesc prin Ucraina?

Ce se întâmplă dacă se opreşte tranzitul gazului rusesc prin Ucraina? Luptele grele din apropierea oraşului rus Sudja, pe unde gazul rusesc ajunge în Ucraina,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.