Serbia trimite în Cehia 100.000 de vaccinuri anti-COVID-19

Publicat:

Serbia intenţionează să ofere gratuit Cehiei 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut la finalul întâlnirii pe care preşedintele sârb Aleksandar Vucic a avut-o miercuri, la Praga, cu prim-ministrul Andrej Babis, la finalul vizitei sale de trei zile în Cehia.


Citeşte şi: Progresiştii americani vor să blocheze vânzarea de arme către Israel – Black News

Într-o postare pe Twitter, Babis a mulţumit pentru ofertă, pe care a numit-o ‘un dar incredibil’.

Cu o zi mai devreme, preşedintele ceh Milos Zeman i-a prezentat personal scuze lui Vucic pentru sprijinul acordat loviturilor aeriene ale NATO împotriva Serbiei în 1999.

NATO a întreprins bombardamente împotriva Republicii Federative Iugoslavia de atunci pentru a grăbi sfârşitul războiului din Kosovo. Misiunea este controversată şi astăzi dat fiind că nu a fost acoperită de un mandat din partea Naţiunilor Unite.

Conform portalului de ştiri seznamzpravy.cz, Cehia aşteaptă în continuare cele aproximativ 80.000 de doze de vaccin ce urmau să-i fie donate, într-un gest de solidaritate, de Slovenia, Austria şi Ungaria. Se aşteaptă acum ca dozele să fie livrate la sfârşitul lunii iunie.

Cehia a respins anterior un plan al Uniunii Europene de alocare de vaccinuri şi nu a fost inclusă în acesta atunci când a fost decisă o redistribuire în cadrul Uniunii a 10 milioane de doze de vaccin BioNTech-Pfizer în trimestrul al doilea, astfel încât ţările în cea mai mare nevoie să poată primi mai multe.

Citeşte şi: Un înalt oficial al Hamas se aşteaptă la un armistiţiu foarte curând – Black News

Până în prezent, în Cehia, ţară cu circa 11 milioane de locuitori, au fost administrate aproape 4,3 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, peste 1,1 milioane de persoane beneficiind deja de schema completă.

În paralel, situaţia epidemiologică este în ameliorare constantă, media cazurilor noi de infectare fiind de 63 la 100.000 de locuitori pe ultimele şapte zile. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO îşi schimbă şeful, însă nu se întrevede o revoluţie (AFP)

NATO îşi schimbă şeful, însă nu se întrevede o revoluţie Fostul prim-ministru olandez Mark Rutte preia marţi funcţia de şef al NATO, dar liderul celei...

Macron poate fi demis pe 2 octombrie

Macron poate fi demis pe 2 octombrie Ecologistul Jérémie Lordanoff, raportorul textului, spune că dorește să efectueze "o serie de audieri pentru a clarifica domeniul...

Alexei Navalnîi a fost OTRĂVIT înainte să moară în închisoare

Alexei Navalnîi a fost OTRĂVIT înainte să moară în închisoare Moartea lui Alexei Navalnîi într-o colonie penitenciară rusă pare să fi fost provocată de otrăvire...

Liderul Hamas din Liban a fost UCIS într-un atac israelian

Liderul Hamas din Liban a fost UCIS într-un atac israelian Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat luni că liderul său din Liban a fost ucis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.