Serebrian contrazice cifrele diplomaţilor ruşi: Câți transnistreni au cetățenia rusă?

Publicat:

Serebrian contrazice cifrele diplomaţilor ruşi: Câți transnistreni au cetățenia rusă?

Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare, susține că numărul persoanelor prezente în regiunea transnistreană care dețin cetățenia Federației Ruse este mai mic decât cel invocat de diplomații ruși. Oficialul a declarat că, deși în stânga Nistrului au fost eliberate circa 200 de mii de pașapoarte rusești, cea mai mare parte dintre deținătorii acestora ar fi plecați în țările occidentale.

„Este foarte greu de spus și sincer vorbind am îndoieli ca ambasada Federației Ruse deține cifra exactă, pentru că este imposibil de verificat, din cauza mobilității persoanelor. E foarte posibil ca cetățeni din regiunea transnistreană să fi solicitat pașaport rusesc sau cetățenia Federației Ruse și să nu se mai afle de foarte multă vreme pe teritoriul R. Moldova. În Germania vedeam foarte mulți cetățeni ai R. Moldova din regiunea transnistreană, care bănuiesc ca posedau și un pașaport rusesc”, a declarat Serebrian, scrie Ziar.md.


Serebrian contrazice cifrele diplomaţilor ruşi: Câți transnistreni au cetățenia rusă?

Potrivit șefului Biroului pentru Reintegrare, cel mai probabil, jumătate dintre cetățenii din stânga Nistrului care dețin cetățenie rusă nu se mai află în regiune.

„Foarte mulți au plecat în vest, Țările Nordice, în special – Germania. Poate că unii au plecat și în Federația Rusă, deși cred că majoritatea totuși sunt plecați, mai ales în momentul de față, în Europa occidentală, SUA și Canada. Deci există probabilitatea ca această cifră să fie și adevărată și nu”, a precizat oficialul.

Citeşte şi: De astăzi vom plăti mai puțin pentru căldură şi lumină – Stiripesurse.md

În aceeași ordine de idei, Serebrian a menționat că prezența alegătorilor din regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale din Rusia a demonstrat două lucruri.

„Cetățeni sunt mai puțini decât s-ar crede și dacă admitem că acești cetățeni sunt de două ori mai puțini, adică 100 de mii, au participat destul de leneș la vot. Prezența la vot a fost incomparabil mai mică în comparație cu cifra anunțată, așteptările și pregătirile”, a conchis Oleg Serebrian.

Serebrian contrazice cifrele diplomaţilor ruşi: Câți transnistreni au cetățenia rusă?

Amintim că, la cele șase secții de votare, deschise ilegal în regiunea transnistreană în cadrul scrutinului prezidențial din Federația Rusă, ar fi participat 46.179 de persoane, care dețin cetățenie rusă.

Potrivit publicației Zona de Securitate, din numărul total, 24.341 de persoane au votat la Tiraspol, 10.959 – la Bender/Tighina, 5.908 – la Râbniţa și 4.971 – la Grigoriopol.

Anterior, ambasadorul rus în R. Moldova, Oleg Vasnețov, declara că pe teritoriul R. Moldova locuiesc aproximativ 250 de mii de cetățeni ruși.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.