X

Serebrian pleacă la Bucureşti să discute situaţia din Transnistria

Serebrian pleacă la Bucureşti să discute situaţia din Transnistria

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, efectuează miercuri, 28 februarie, o vizită de lucru la București unde are programate mai multe întrevederi pentru a discuta situația din regiunea transnistreană a R. Moldova.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, oficialul de la Chișinău va avea astăzi, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României.

Citeşte şi: Supăraţi pe Bolea, fermierii pleacă la Bruxelles – Stiripesurse.md

Ulterior, pe parcursul zilei, Oleg Serebrian va prezenta situația din regiunea transnistreană în fața șefilor misiunilor diplomatice acreditați în Republica Moldova, eveniment găzduit de Institutul Diplomatic Român, precum și va avea întrevederi cu mai mulți oficiali români, inclusiv cu secretarul de Stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Serebrian pleacă la Bucureşti să discute situaţia din Transnistria

Joi, pe 29 februarie, vicepremierul Serebrian va fi primit la Palatul Parlamentului de către Nicolae Ciucă, președintele Senatului României. De asemenea, oficialul de la Chișinău va avea întrevederi separate cu deputatul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Legislativului României, și cu senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a camerei superioare a Legislativului României.

Tot mâine, Oleg Serebrian va avea o întrevedere la Palatul Cotroceni cu Gabriel Bologan, consilierul pentru politică externă al Președintelui României.

Vizita vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în capitala României are loc în ziua în care la Tiraspol se desfășoară un așa-zis congres al „deputaților de toate nivelurile”, convocat de liderul separatist Vadim Krasnoselski, pentru a adopta un apel adresat Federației Ruse și organizațiilor internaționale despre pretinse „presiuni economice” din partea Chișinăului. Cei convocați sunt și cei care au decis separarea regiunii transnistrene de R. Moldova și organizarea, în 2006, a unui referendum de alipire a Transnistriei la Federația Rusă.

Tags: bucurestiOleg SerebrianRomaniaTransnistria
Politică