Seulul crede că sprijinul militar nord-coreean pentru Rusia nu se limitează la furnizarea de obuze

Publicat:

Coreea de Nord pare să fi trimis Rusiei şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune sau rachete antiaeriene portabile, pe lângă un număr de peste un milion de obuze de artilerie pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, a declarat un ofiţer din Statul Major sud-coreean, scrie joi presa locală sud-coreeană, potrivit agenţiei EFE.

Conform sursei citate, informaţiile obţinute de serviciul secret militar sud-coreean arată că Phenianul a expediat Moscovei prin portul Rason circa 2.000 de containere cu echipamente militare, dublu faţă de cât estima Washingtonul în urmă cu două săptămâni pe baza imaginilor obţinute din sateliţii de spionaj.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Statul Major sud-coreean estimează astfel că în respectivele containere au fost transportate în total peste 200.000 de obuze de calibrul 122 mm şi peste un milion de obuze de calibrul 152 mm.

“Au existat indicii cu privire la livrarea de arme din partea Coreii de Nord începând de la jumătatea anului 2022, iar comerţul cu arme pe rutele maritime a crescut în august, cu puţin timp înainte de vizita lui Kim Jong-un în Rusia”, a declarat ofiţerul sud-coreean.

Acesta a mai spus că este posibil ca, pe lângă obuzele pentru artilerie, respectivele transporturi să fi cuprins şi alte arme şi muniţii, precum obuze pentru tancuri, rachete ghidate antitanc, rachete antiaeriene portabile, alte proiectile pentru lansatoarele de rachete, arme automate şi chiar rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Preşedintele nord-coreean Kim Jong-un a efectuat în septembrie o vizită în Rusia şi s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostocinîi, unde au convenit extinderea cooperării militare între ţările lor.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Statele occidentale cred că acea întâlnire a cimentat sprijinul logistic al Phenianului pentru campania militară rusă în Ucraina, în schimbul unui sprijin tehnologic al Moscovei pentru sectorul spaţial nord-coreean şi furnizării de produse alimentare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uniunea Europeană pregătește măsura care scoate din joc Temu, Shein sau AliExpress

Uniunea Europeană pregătește măsura care scoate din joc Temu, Shein sau AliExpress Uniunea Europeană elaborează planuri pentru a elimina excepția de la taxele vamale de...

CSP: Trei din 4 candidați la funcțiile vacante de procuror au câștigat concursul

CSP: Trei din 4 candidați la funcțiile vacante de procuror au câștigat concursul Cristian Prepeliță, acuzat de Andrei Cebotari, în ședința trecută CSM, că frații...

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025 Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” lansează un nou program de...

‘Fii AgriCOOLtor!’, campania destinată absolvenților de gimnaziu, liceu, colegiu și de la ciclul I Licență

'Fii AgriCOOLtor!', campania destinată absolvenților de gimnaziu, liceu, colegiu și de la ciclul I Licență Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a lansat campania „Fii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.