Shanghaiul este ‘insuficient pregătit’ în faţa noului focar de Covid

Publicat:

Un important oficial din Shanghai a admis joi că centrul financiar chinez cu 25 de milioane de locuitori este “insuficient pregătit” pentru actualul focar de COVID-19, care a determinat autorităţile să impună un nou lockdown, relatează AFP, potrivit agerpres.

Metropola chineză se confruntă cu cel mai grav val de contaminare de la începutul pandemiei de coronavirus. Varianta Omicron pune la grea încercare strategia chineză “zero Covid”, care vizează toate măsurile posibile pentru a preveni noi cazuri de îmbolnăvire.


Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

Locuitorii din partea de est a oraşului (Pudong) au primit ordin să rămână la domiciliu şi sunt supuşi unor măsuri generale de depistare a noilor cazuri. Aceste restricţii vor fi valabile până vineri, în momentul în care partea de vest a oraşului (Puxi) va intra în carantină.

Dacă măsurile de izolare funcţionează bine în ansamblu, locuitorii se plâng că nu pot avea acces la spitale fără o autorizaţie de a părăsi locuinţa sau fără un test COVID negativ. Cel puţin doi pacienţi care aveau nevoie de dializă şi o persoană cu astm bronşic au decedat, potrivit mesajelor postate de familiile acestora pe reţelele de socializare.

Confruntat cu numeroase plângeri din partea locuitorilor, un important oficial al primăriei din Shanghai, Ma Chunlei, a recunoscut într-un comunicat oficial joi că “în faţa creşterii puternice a numărului de persoane infectate, pregătirile noastre au fost insuficiente”.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

El a afirmat că autorităţile îşi intensifică eforturile pentru a face stocuri de materiale de testare, construiesc centre de carantină şi instalează paturi.

“Acceptam criticile cu umilinţă şi facem tot posibilul să îmbunătăţim” situaţia, a mai spus el.

Ministerul Sănătăţii a raportat joi peste 5.600 de noi cazuri de COVID la Shanghai – marea majoritate asimptomatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.