X

Şi în luna iunie, Moldovagaz va achiziționa gazele naturale de pe bursa

Şi în luna iunie, Moldovagaz va achiziționa gazele naturale de pe bursa

Şi în luna iunie, furnizorul de serviciu public SA „Moldovagaz” va achiziționa gazele naturale de pe bursa BRM East Energy. Este vorba de 16 milioane de metri cubi de gaze pentru iunie 2024. Câștigătoarea licitației este compania SA Energocom, anunță Ministerul Energiei.

Procedura de achiziție a gazelor naturale a fost inițiată pe platforma de tranzacționare a bursei BRM East Energy, iar licitația a avut loc pe 29 mai, însă s-a încheiat din a treia încercare, potrivit realitatea.md.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Prețul de livrare se va stabili în ultima zi a lunii mai, formula de preț fiind legată de indicele bursier TTF front month index, acesta va fi dezvăluit pe 3 iunie.

Gazele achiziționate vor fi predate în sistemul fizic de transport al gazelor naturale al Vestmoldtransgaz pentru furnizare către consumatorii finali.

De menționat că și în luna mai Moldovagaz a achiziționat de pe bursă gaze naturale în volum de 20 de milioane de metri cubi.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

 

Tags: BRM East EnergyEnergocomMoldovagaz
Economie