Simpatizanții ex-Partidului Șor au protestat la Curtea Constituțională

Publicat:

Echipa lui Ilan Șor cere repetat Curții Constituționale a Moldovei să examineze de urgență sesizările depuse privind interdicția de a candida la alegeri în Moldova.

Deputata Marina Tauber, care a fost privată de acest drept ca urmare a ultimelor modificări propuse și aprobate de deputații Partidului PAS la Codul electoral, susține că CCM trebuie să ia o decizie în mod urgent.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

 

Simpatizanții ex-Partidului Șor, declarat neconstituțional, au ieșit astăzi, 1 noiembrie, în stradă.

Aceștia cer CCM să examineze sesizările depuse de echipa lui Șor prin care a fost solicitată declararea ultimelor modificări aprobate de Parlament la Codul electoral drept neconstituționale.

Deputata Marina Tauber susține că magistrații CCM trebuie să examineze sesizările cel târziu mâine, 2 noiembrie, în condițiile în care Moldova va organiza un scrutin electoral în câteva zile – pe 5 noiembrie.

„Săptămâna trecută am depus încă o sesizare. Au fost depuse mai multe sesizări ca CCM să se expună asupra legii noi votate de PAS. Având în vedere că nu primim niciun răspuns direct, am fost nevoiți să ieșim în stradă, la solicitarea mai multor persoane de la Bălți, Chișinău, Orhei și mai multe localități unde am putea să participăm la alegeri. Trebuie să știm dacă putem să participăm la alegeri astăzi, nu mâine”, a declarat Marina Tauber.

De asemenea, aceasta a anunțat că va depune o nouă sesizare la CCM, după protest, prin care va solicita din nou, de urgență, examinarea noii legi în fond sau suspendarea noilor prevederi introduse. Potrivit Marinei Tauber, altă soluție nu este și persoana care trebuie să decidă acest lucru este Nicolae Roșca, președintele CCM.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

„Dacă CCM nu este sluga Maiei Sandu, trebuie să examineze urgent această sesizare, altfel vom fi nevoiți să venim aici în fiecare zi sau să stăm până când judecătorii CCM vor începe să lucreze”, a conchis Tauber.

NM a contactat telefonic Serviciul de presă al Curții Constituționale, pentru un comentariu, însă nu a primit un răspuns. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO a convenit asupra unui angajament financiar de 40 miliarde de euro pentru Ucraina

NATO a convenit asupra unui angajament financiar de 40 miliarde de euro pentru Ucraina Ţările membre ale NATO au căzut de acord să finanţeze un...

Chișinăul examinează posibilitatea extinderii acordurilor bilaterale cu Grecia

Chișinăul examinează posibilitatea extinderii acordurilor bilaterale cu Grecia Chișinăul examinează posibilitatea extinderii acordurilor bilaterale cu Grecia.   Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere...

Reacţia Bucureştiului la ultima decizie a Moscovei

Reacţia Bucureştiului la ultima decizie a Moscovei Bucureștiul consideră neîntemeiată decizia Moscovei de a expulza un diplomat român, potrivit stiripesurse.ro. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de peste Prut...

Guvernul își deschide ușile pentru vizitatori

Guvernul își deschide ușile pentru vizitatori Casa Guvernului își deschide ușile pentru grupuri de vizitatori, anunță purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. Citește și: Moldovenii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.