Sindicatele din Israel ameninţă cu greva generală din cauza măsurilor de securitate insuficiente pe şantierele de construcţii

Publicat:

Cel mai mare sindicat din sectorul public din Israel a ameninţat că va închide activitatea pe principalul aeroport al ţării, în bănci, la bursă şi în toate instituţiile guvernamentale începând de miercurea viitoare în semn de protest faţă de lipsa de acţiune a guvernului în condiţiile numărului mare de accidente de muncă pe şantierele de construcţii, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Se estimează că, în 2018, pe şantierele de construcţii din Israel au murit în jur de 40 de muncitori şi alţi 200 au fost răniţi.


Citește și : Brazilia: Judecătorul anticorupţie Sergio Moro va conduce Ministerul Justiţiei şi Securităţii Publice

Activişti sindicali spun că, în 2017, s-au înregistrat 37 de morţi, iar cotidianul Haaretz a scris că, în anii precedenţi, media victimelor a fost în jur de 30.

Israelul recrutează mulţi lucrători în construcţii din China şi Europa de Est, dar marea majoritate a victimelor accidentelor pe şantiere sunt israelieni şi palestinieni, afirmă activiştii.

Federaţia sindicală Histadrut a cerut guvernului să adopte standarde europene în construcţii şi să întărească măsurile de securitate în muncă.

‘Este şocant şi dezgustător că, în 2018, în Israel, nimănui nu-i pasă’ de victimele din construcţii, a declarat liderul federaţiei, Avi Nissenkorn, la o conferinţă sindicală desfăşurată joi.

Federaţia vrea ca guvernul să aloce încă 20 milioane de şekeli (5,4 milioane de dolari) pentru suplimentarea numărului de inspectori privind securitatea muncii. ‘Dacă nu va fi găsită o soluţie până miercurea viitoare, vom convoca o grevă generală în toată economia, pentru că nu putem face compromisuri cu vieţile oamenilor’, a afirmat Nissenkorn.

Potrivit federaţiei sindicale, se aşteaptă ca grevei să i se alăture angajaţi din multe companii private, inclusiv din telecomunicaţii şi transporturi.

Citește și : Petro Poroşenko: Sancţiunile Rusiei sunt ca ‘un premiu’ pentru ucraineni

În urmă cu trei săptămâni, Histadrut, care reprezintă sute de mii de salariaţi din sectorul public, a anunţat că pregăteşte o ‘închidere totală’ a economiei dacă nu vor fi luate măsuri.

Liderul sindical Avi Nissenkorn le-a scris premierului Benjamin Netanyahu, ministrului muncii, Haim Katz, şi ministrul de finanţe, Moshe Kahlon, cerându-le să ia măsuri în acest conflict de muncă şi pentru creşterea securităţii la locurile de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.