Sindicatele din Los Angeles susțin scenariștii de film și televiziune de la Hollywood

Publicat:

Sindicatele care reprezintă profesori, șoferi de camion și alți muncitori care vor merge în curând la masa negocierilor au ieșit vineri în centrul orașului Los Angeles pentru a-i susține pe scenariștii de film și televiziune de la Hollywood aflați în grevă, informează mediafax.

Sindicatul scriitorilor din America (Writers Guild of America – WGA) a început o întrerupere a lucrului pe 2 mai, după ce nu a reușit să ajungă la un acord pentru salarii mai mari cu companiile media, printre care Walt Disney Co, Netflix Inc și Warner Bros Discovery Inc.


Citește și :  Anchetă de amploare în Germania după un incident de securitate asupra cancelarului Scholz

Vineri, câteva sute de membri ai sindicatelor din industria turismului și a ospitalității, profesori, lucrători din domeniul logisticii și angajați din sectorul public s-au adunat în centrul orașului Los Angeles în semn de unitate. Sindicatele participante reprezintă peste 200.000 de lucrători ale căror contracte colective de muncă urmează să expire și ele în 2023, au declarat organizatorii.

„Va fi o vară fierbinte a muncii”, a declarat Lorena Gonzalez, secretar executiv al Federației Muncii din California, în fața mulțimii. „Puterea voastră de a sta împreună este cea care va asigura că următoarea generație de muncitori va avea posibilitatea de a trăi”.

Organizatorii au declarat că sindicatele au avut revendicări universale pentru salarii viabile, pe fondul creșterii costurilor pentru alimente, locuințe și transport.

Scriitoarea Danielle Roderick a spus că speră ca scriitorii să conducă o mișcare pentru „toată lumea care nu acceptă”.

„Toată lumea simte că este mâncată de vie într-un fel sau altul”, a spus Roderick, care a participat la miting împreună cu soțul ei, de asemenea scriitor, și cu cei doi copii.

Citește și : Eurodeputata greacă Eva Kaili îşi va relua funcţiile săptămâna viitoare, spune avocatul său

Alianța producătorilor de film și televiziune (AMPTP), care reprezintă marile studiouri, a declarat că a oferit scriitorilor creșteri „generoase” ale remunerațiilor. Nu sunt programate noi discuții între cele două părți.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 1 iunie în Istorie

Evenimentele Zilei de 1 iunie în Istorie 1 iunie este a 152-a zi a calendarului gregorian și ziua a 153-a în anii bisecți.   Luna iunie Coacerea cireşelor...

Horoscop 1 iunie 2024

Horoscop 1 iunie 2024 Nativii din zodia Capricorn strălucesc și sunt în centrul atenției, în timp ce Racii au parte de emoții intense, potrivit stiripesurse. Horoscop...

O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide la Beijing

O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide la Beijing O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide într-o...

Aur în valoare de zeci de miliarde de dolari iese ilegal din Africa în fiecare an

Aur în valoare de zeci de miliarde de dolari iese ilegal din Africa în fiecare an Aur în valoare de zeci de miliarde de dolari...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.