X

Singurul spital de oncologie din Gaza nu mai funcționează după ce a rămas fără combustibil

Singurul spital de tratare a cancerului din Fâșia Gaza a ieșit din funcțiune după ce a rămas fără combustibil, au declarat, miercuri, oficialii din domeniul sănătății, scrie Reuters, citând Al-Jazeera.

Directorul spitalului „Prietenia turco-palestinienă” a declarat într-o conferință de presă difuzată de Al-Jazeera TV că spitalul, care tratează în principal pacienți bolnavi de cancer, și-a epuizat combustibilul și a fost scos din funcțiune.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

„Spunem lumii să nu lase pacienții bolnavi de cancer la o moarte sigură din cauza faptului că spitalul este scos din funcțiune”, a spus directorul spitalului, Subhi Skaik.

Ministrul palestinian al sănătății, Mai al-Kaila, a confirmat afirmațiile directorului, adăugând că acest lucru ridică numărul total de spitale care nu funcționează în acest moment în Fâșie la 16 din 35.

„Viețile a 70 de pacienți bolnavi de cancer din interiorul spitalului sunt grav amenințate”, a spus ea..

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

„Numărul bolnavilor de cancer din Fâșia Gaza este de aproximativ 2.000 care trăiesc în condiții de sănătate catastrofale și a deplasării unui număr mare de persoane”, a adăugat al-Kaila.

Tags: cancerfasia gazaGazaoncologieSubhi Skaik
Categorii: ExterneȘtirile zilei