Siria a interceptat rachete trase de Israel

Publicat:

Apărarea aeriană siriană a interceptat joi rachete trase de Israel împotriva provinciei Hama (vest), a informat agenţia oficială de presă, Sana, citată de AFP, potrivit agerpres.

“Apărarea noastră aeriană a interceptat un atac israelian asupra zonei Masyaf”, în provincia rurală Hama, a precizat agenţia.


Citește și : Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial post-Brexit

Televiziunea publică siriană a difuzat imagini arătând, potrivit acesteia, armata aerului siriană replicând la atacul israelian.

Avioane de război israeliene au fost auzite în timp ce survolau Libanul, învecinat cu Siria, cu puţin înainte de lovituri, au transmis corespondenţi ai agenţiei France Presse.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a raportat la rândul său despre loviturile împotriva Masyaf, afirmând că Israelul este “posibil responsabil”.

Citește și : Barnier, despre acordul post-Brexit: ‘Ziua de azi este o uşurare. Ceasul nu mai ticăie’

 

OSDO a declarat că atacul a vizat “poziţii ale forţelor guvernamentale şi miliţiilor susţinute de Iran”, fără să ofere mai multe detalii.

Israelul, care deocamdată nu a comentat aceste informaţii, a efectuat sute de lovituri în Siria de la declanşarea războiului civil în 2011, ţintind forţe iraniene, forţe ale mişcării şiite libaneze Hezbollah, precum şi trupe ale guvernului sirian.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.